Etimesgut'ta atıklar kaynağından ayrıştırılarak yeniden ekonomiye kazandırılıyor

Etimesgut Belediyesi, tarafından inşa edilen 1 Sınıf Atık Geri Getirme Merkezi sayesinde toplanan atıklar kaynağından ayrıştırılarak çevreye ve ekonomiye yeniden kazandırılıyor.
Ecem Çetin
|
12 Ocak 2022, Çarşamba - 14:39
Etimesgut'ta atıklar kaynağından ayrıştırılarak yeniden ekonomiye kazandırılıyor

Etimesgut Belediyesi, atıkları kaynağından ayrıştırarak yeniden ekonomiye kazandırıyor.

Bu kapsamda 1 Sınıf Atık Geri Getirme Merkezi oluşturan Belediye, 5300 geri dönüşüm toplama ekipmanı ile son 1 yılda 10.4 ton atığı kaynağından ayrıştırarak topladı ve yeniden ekonomiye kazandırdı.

9.8 ton karışık ambalaj atığı, 490 ton cam atığı, 90 ton tekstil atığı 60 ton bitkisel yağ atığı, 7 ton pil atığı toplayan Etimesgut Belediyesi çevrenin korunmasına da önemli katık sağladı. 

Ayrıca belediye park ve bahçeler müdürlüğü tarafından 1 yılda 23 park, 69 bin ağaç ve bitki örtüsü kazandırılarak vatandaşların daha yeşil daha temiz bir çevrede yaşamaları sağlandı. 

İlçe de atıkları sıfırlayarak çevreye kazandırdıklarını ifade eden Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, "Geri Dönüşüm atıklarını ayrı biriktiren vatandaşlarımız sokaklarda bulunan geri dönüşüm konteynerlerine, muhtarlıklara, belediyemiz sosyal tesislerine, zabıta karakollarına ve en yakın okullara bu atıklarını bırakarak ya da 444 9 244 Alo Geri Dönüşüm hattını arayarak evlerinden aldırabilmektedir" ifadelerine yer verdi. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1234410/etimesgutta-atiklar-kaynagindan-ayristirilarak-yeniden-ekonomiye-kazandiriliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.