Sömestir öncesi velilerin kafası karıştı

Uzmanlar şubat ayında vakaların pik yapacağı uyarısında bulunurken, MEB eğitime ara verilmeyeceğini bildirdi. Veliler ise 15 Tatil öncesi, tatil uzayacak mı ? Eğitime ara verilecek mi ? sorularına cevap arıyor.
Ecem Çetin
|
12 Ocak 2022, Çarşamba - 15:49
Sömestir öncesi velilerin kafası karıştı

Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) takvimine göre birinci dönem 21 Ocak 2022 Cuma sona erecek. 15 günlük sömestir tatili, 24 Ocak 2022’de başlayıp 4 Şubat 2022’de tamamlanacak.

Öğrencilerin yaklaşan sömestr öncesi karne ve tatil heyecanı artarken, vaka sayıları ve yeni çıkan varyantlar da velileri tedirgin ediyor.

Veliler, peş peşe gelen açıklamaların ardından tatilin uzayıp uzamayacağını merak ediyor.

Şubatta pik uyarısı

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, "Omicron’da pik (zirve) seviyeyi şubatın ilk iki haftasında bekliyoruz. O yüzden hatırlatma dozlarını önemsiyoruz." ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanı  Mahmut Özer ise bugün yaptığı açıklamada  "Yüz yüze eğitime devam. Bugün itibarıyla tüm sınıfları kapalı olan, Kovid den dolayı kapalı olan hiçbir okulumuz bulunmamakta. Evet. Omicron varyantından dolayı yayılımlar hızlı ama Allah'a şükür bizim en büyük avantajımız öğretmenlerimizin aşılama oranlarının çok yüksek olması." dedi.

Veliler cevap bekliyor

Bu açıklamalar ışında veliler "15 tatili ile ara tatil birleşir mi?" 15 tatil uzar mı ? sorusunun cevabını araştırıyor. 

Öğrenciler ve veliler bu konuyu merak etse de MEB'den net bir açıklama gelmedi.

Gözler bir yandan da bugün gerçekleşecek Bilim Kurulu'na çevrildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1234636/somestir-oncesi-velilerin-kafasi-karisti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.