TFF: “Ligler iptal edilsin” demek çözümsüzlüktür

Ankara Masası
|
11 Mayıs 2020, Pazartesi - 10:08
TFF: “Ligler iptal edilsin” demek çözümsüzlüktür

TFF “Ligler iptal edilsin” diyenlere cevap verdi

Türkiye Futbol Federasyonu, Covid-19 pozitif çıkan futbolcuların ardından

Başlatılan tartışmalar üzerine ikinci bir açıklama yaptı.

Federasyon açıklamasında, liglerin, futbol ailesinin paydaşlarından tek bir ferdinin sağlık sorunu yaşamadan bitirilmesi dışında bir amaçları olmadığının altını çizdi.

"Önceliğin insan sağlığı değil, para olduğu" yorumlarının incitici olduğunu belirten TFF, Avrupa'da radikal kararları en çabuk kendilerinin verdiğini vurguladı.

TFF, Almanya'da liglerin 16 Mayıs'ta, pek çok Avrupa ülkesinde de 30 Mayıs’ta başlayacağına işaret ederek, bunun da izleme ve gözlem yapma fırsatı tanıyacağını bildirdi.

“Liglerin iptal edilmesini istemek, yeni bir çözümsüzlük talep etmek anlamına gelir.”

Türkiye Futbol Federasyonu’nun açıklamasında şöyle denildi: “Başta Sayın Bakanımız olmak üzere sağlık camiamızın, futbol gibi çok farklı noktalarda paydaşları bulunan, maalesef her türlü sportif kararlar üzerinden bile büyük spekülasyonlar yapılan bir mecraya çekilmesine gönlümüz razı olamaz, olmayacaktır. Biz liglerin başlatılma kararıyla ilgili olarak olumlu ya da olumsuz görüş bildiren herkesin niyetinin sağlık olduğuna inanıyoruz… Yeter ki beklentiler, Covid-19 sürecinin sporcu sağlığını tehdit etmesinden çok, geleceğe dönük kazanımlar olmasın. Yine söylemek isteriz ki; bu aşamada liglerin iptal edilmesini istemek, bir anlamda, bugün itibariyle yeni bir çözümsüzlük, yeni bir polemik talep etmek anlamına gelir. Biz paydaşlarımızdan ve futbolseverlerden, süreci soğukkanlılıkla takip etmelerini ve çözümün bir parçası olmaya gayret etmelerini talep ediyoruz.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/12347/tff-ligler-iptal-edilsin-demek-cozumsuzluktur
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.