Murat Köse ABB kürsüsünden Özgür Özel'e tepki gösterdi

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde konuşan Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Kuran kurslarıyla ilgili açıklamalarda bulunan CHP Başkanvekili Özgür Özel'i hedef alarak, "Yaptığı açıklamalar tam bir hezeyandır ve milletimizden özür dilenmesi gerekmektedir. Aynı zamanda diyanet camiamızdan da özür dilenmesi gerekir. Helalleşme ile ilgilide samimi olmadıklarını göstermişlerdir." dedi.
Ankara Masası
|
12 Ocak 2022, Çarşamba - 21:30
Murat Köse ABB kürsüsünden Özgür Özel'e tepki gösterdi

Bugünkü Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Meclis Toplantısı Ocak Ayı 3.Birleşim'inde, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in sözleri gündeme taşındı.

Diyanet'in 4-6 yaş arası çocuklar için Kuran kursu açmasına "Ortaçağ zihniyeti" diyen Özel'e, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse ABB meclis kürsüsünden tepki gösterdi.

"CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel dininin diyanetini öğrenen, yavrularımızın üniversiteye gidince bilimin B'sini, fiziğin F'sini bilmediğini ifade etti. Bu bilimsel değilmiş, bu çağ dışıymış. İşte köhne bir zihniyetin ve maskenin düştüğü yer tam da burasıdır" diyen Köse, "Hani helalleşme iddiası var ya samimi olmadığını sadece, popilist davranıldığını, oy avcılığı için yapıldığını buradaki çelişki açık olarak gösteriyor. Çağ dışı olan bu sözü söyleyendir. Gericilik tam da budur. Tek tipçilik, halk üzerinde vesayet siyaseti tam olarak budur. Bu tarihte kalmaktır, gericiliktir, orta çağ karanlığında debelenmektir. İşte toteriter bir uygulamadır bu. İşte bu halkımızın, milletimizin tanıdığı bir zihniyettir. Bu anlayış maalesef CHP'nin kodlarında olan bir davranıştır. İslam tarihinin en parlak döneminin yaşandığı çağa ortaçağ yaftasını vurmak kimsenin haddine değildir. Halkı ve halkın değerlerini aşağılamaktan artık vazgeçin. Milletimizin inançlarını özgürce yetiştirme hakkımızı asla size vermeyeceğiz. İşte biz hangi inançla, hangi siyasi görüşe ait olursa olsun hiçbir insanın hor görülmesine asla izin vermeyeceğiz. Siyasette olmamızın asıl sebebi budur aslında. Her görüşün kendini ifade etmesini isteriz. Şunu kimse unutmasın, inançlarımıza yapılan saldırıları asla cevapsız bırakmayız ve en gür sesimizle bunu her ortamda haykırırız." ifadelerinin kullandı.

"Helalleşme ile ilgilide samimi olmadıklarını göstermişlerdir"

"CHP'lilerin söyleyecek sözleri varsa çıkar söylerler. Kabul etmiyorlarsa grup başkanvekilini görevden alırlar" şeklinde konuşan Köse şöyle devam etti:

"Bakıyoruz ki CHP maalesef on yıllardır uyguladığı, eski zamana ait tek tipçi, totaliter yaklaşımını sürdürüyor. Biz her zaman milletimizin inançlarını, hakkımızın fikirlerini, her türlü inancı ifade etmesi için ABB'de ve her tarafta bunu savunacağız. Son olarak ifade etmek isterim ki CHP grup başkanvekilinin yaptığı açıklamalar tam bir hezeyandır ve milletimizden özür dilenmesi gerekmektedir. Aynı zamanda diyanet camiamızdan da özür dilenmesi gerekir. Bu düşünceye katılmayan CHP'li kardeşlerimi tenzih ederek söylüyorum. Bizim kendi yaşadığımız, Kuran-ı Kerim öğretilmesiyle ilgili yaşadığımız zorluklar var. 28 Şubat döneminde bir kendi çocuklarımızı camide Kuran eğitimi verdiremedik. Bunlar hayal değil. Ancak bu bir şımarıklığın, iktidara talip olurken sanki çok yakınmış gibi hissetmenin verdiği özgüvenin sonucudur. Özgüven patlamasıdır. Esas düşüncelerini ifade ettiği an tam da grup başkanvekilinin 4-6 yaş Kuran kurslarıyla ilgili söylediği ifadedir. Helalleşme ile ilgilide samimi olmadıklarını göstermişlerdir." dedi.

Murat Köse'nin kürsüde konuştuğu anlarda CHP ve İYİ Partililer meclisi terk etti.

Muhammed Abdullah Özer de tepki gösterdi

Konu hakkında Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Muhammed Abdullah Özer de hafta başında meclis toplantısında söz alarak 4-6 yaş Kur’an-ı Kerim eğitimi” ile ilgili söylemler hakkında konuşmuştu.

Özer, “Geçtiğimiz günlerde 4-6 yaş eğitim alan Kur’an kursu öğrencileriyle ilgili eğitimle ilgili bir husus gündeme getirilerek toplumu ayrıştıracak ifadeler kullanıldı. Bu sözler bizi gerçekten incitti. Şöyle ki; sayın genel başkan bir helalleşmeden bahsetti. Bu söylem toplumda bir merak oluşturdu. Acaba bunlar değişiyor mu? yakın zamanda CHP kurmayları hep ekonomiyi konuşuyorlardı. Dolar 20 olacak, 25 olacak… Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan öyle bir strateji açıkladı ki şok oldular. Unuttuklarını zannettiklerimizi rafa kaldırmışlar. 4-6 yaş dini eğitimi adeta kin eğitimi gibi sunma telaşına kapıldılar. 4-6 yaş dini eğitimi orta çağ zihniyetine dönüş eğitimi olarak nitelendi. Değerli meclis üyelerim; ortaçağ İstanbul’un fethiyle kapandı. Yeni çağ başladı. Ceddimiz yavrularımızın eğitimiyle ilgili 4 yaş 4 ay 4 günlükken eğitime başlıyorlardı ve bu eğitimin sonucu şehri İstanbul’u fethedecek komutan yetişiyordu, asker yetişiyordu, insan yetişiyordu. Efendimiz S.A.V. hadisinde buyruğuna mazhar olacak nesil yetişiyordu. İstanbul mutlaka fethedilecektir. Onu fetheden komutan ne güzel komutan, o ordu ne güzel ordudur” ifadelerini kullandı.


http://www.ankaramasasi.com/haber/1234949/murat-kose-abb-kursusunden-ozgur-ozele-tepki-gosterdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.