Kar yağışı yurtta etkisini hissettirmeye başladı

Türkiye'nin birçok noktasında kar yağışı etkisini hissettirmeye başladı. Birçok ilde yollar ulaşıma kapanırken iki ilde ise eğitime ara verildi. Yolda kalan araçları ise ekipler kurtardı.
Samet Dirican
|
13 Ocak 2022, Perşembe - 08:10
Kar yağışı yurtta etkisini hissettirmeye başladı

İstanbul’da kar yağışı zaman zaman bazı bölgelerde etkili olmaya başladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan uyarıların ardından İstanbul’da beklenen kar yağışı zaman zaman etkili olmaya başladı. Özellikle megakentin yüksek kesimlerinden etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle yerlerde ve araçların üzerinde beyaz örtü oluştu. Kar yağışının ilerleyen saatlerde artarak devam etmesi bekliyor.

Düzce’ye yılın ilk karı düştü

Düzce’de sabah saatlerinde etkili olan sağanak yağış akşam saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı. Yüksek kesimlerde başlayan kar yağışı gece yarısı şehir merkezine ulaştı. Tipi şeklinde başlayan yağış ilerleyen dakikalarda yerini yoğun kar yağışına dönüştürdü. Kar kalınlığı 5 santimetreye ulaşırken, hastane bölgelerinde Düzce Belediyesi ekiplerince önlemler alındı.

Konya’nın 6 ilçesinde yüz yüze eğitime kar tatili

Konya’nın 6 ilçesinde kar yağışı sebebiyle yüz yüz eğitime 13 Ocak Perşembe günü 1 gün süreyle ara verildi.

Konya’da kar yağışı ve buzlanma sebebiyle Ahırlı, Derebucak, Hadim, Seydişehir, Taşkent ve Yunak ilçelerinde eğitime 13 Ocak Perşembe günü itibariyle 1 gün süreyle ara verildiği bildirildi. Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Ahırlı, Derebucak, Hadim, Seydişehir, Taşkent ve Yunak ilçelerinde kar yağışı ve buzlanma sebebiyle 13 Ocak 2022 Perşembe günü ilk, orta, lise tüm okullarda yüz yüze eğitime ilçe hıfzıssıhha kurullarınca 1 gün ara verilmiştir. Bu süre zarfında uzaktan eğitim yapacaktır" denildi.

Bayburt’ta eğitime 1 gün süreyle kar tatili

Bayburt İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yapılan açıklamada, “İlimiz genelinde yoğun kar yağışı kuvvetli buzlanma ve don olayının sağlık ulaşım ve benzeri olumsuz etkilerinin olabileceği değerlendirildiğinden ilimiz il ve ilçelerin tamamında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı her derece ve türdeki resmi özel örgün ve yaygın eğitim kurumları ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri 13 Ocak 2022 perşembe günü 1 gün süreyle tatil edilmiştir. Ayrıca engelli ve hamile kamu personelleri de belirtilen günde idari izinli sayılacaktır.” denildi.

Erzincan’ın yüksek rakımlı geçit noktalarında kar, tipi etkili oldu

Erzincan’ın yüksek kesimlerinde kar ve tipi etkili oldu. Sisten görüş mesafesi 10 metreye kadar düştü.

Erzincan’ın yüksek kesimlerinde gece saatlerinde etkili olan kar yağışı ulaşımı etkiliyor. Erzincan-Sivas kara yolu üzeri 2190 rakımlı Kızıldağ geçidinde yoğun tipi ve sis nedeniyle görüş mesafesi düştü. Sürücülerin ilerlemekte zorluk yaşadığı geçitte görüş mesafesi 10 metreye kadar düştü. Kızıldağ Geçidi'nde konuşlu Karayolları 162. Şubesi Şefliği Kızıldağ Bakımevi ekipleri yolun ulaşıma açık kalması için çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler kar küreme ve tuzlama çalışması yaparak ulaşımın aksamaması için çaba sarf ediyor.

Karda yolda kalan yolcu minibüsü kurtarıldı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yaptığı uyarı sonrasında Sakarya’nın bazı bölgelerinde kar yağışı etkili oldu. Karasu ilçesi Ortaköy Mahallesi kar yağışı sebebiyle beyaza bürünürken hayatı da olumsuz etkiledi. Bu doğrultuda etkili olan ve araçların ilerlemesinde kısmen güçlük oluşturan kar, yolcu minibüsünün yolda kalmasına sebep oldu. Yolda mahsur kalan araç, bir vatandaş tarafından kepçeyle yolların temizlenmesi sonrasında kurtarıldı.

Bingöl’de karayolları ekipleri gece gündüz demeden karla mücadelesi sürüyor

Bingöl’ün yüksek rakımlı ilçesi Karlıova’da etkili olan kar nedeniyle Karayolları 84’üncü Şube Şefliği ekipleri, ulaşımın akmaması için çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor. Karayollarına ait 3 ataşmanlı kamyon, 2 greyder, 1 kepçe ve 1 ön bıçaklı kamyon kar yağışının etkisini sürdürdüğü bölgelerde titizlikle çalışıyor.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/1235558/kar-yagisi-yurtta-etkisini-hissettirmeye-basladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.