Avrupa'nın en büyük fuarında hedef ihracat 2 milyar dolar

IGF-186252
|
13 Ocak 2022, Perşembe - 11:37
Avrupa'nın en büyük fuarında hedef  ihracat 2 milyar dolar

2021’de ihracatını yüzde 26,4 artırarak 4,3 milyar dolara taşıyan mobilya sektörü, 2022 yılını 6 milyar dolar ihracatla kapatmayı hedefliyor.

İSTANBUL (İGFA) -İstanbul Fuar Merkezi Yeşilköy ve TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 25-30 Ocak tarihleri arasında eş zamanlı gerçekleşecek fuar, Avrupa’nın en büyük mobilya fuarı olma özelliğini taşıyor.

2022 yılı için 6 milyar dolar ihracat hedefleyen sektör hakkında bilgi veren MOBSAD Başkanı Nuri Gürcan,seneyi 4,3 milyar dolarla kapatarak önemli bir başarıya daha imza attıklarını kaydederek, "Geçen yıl bu rakam, pandeminin gölgesi altında 2019 rakamını yani 3,5 milyar doları koruyarak geçti. Ancak hammaddeye ulaşamamak, kur oynaklığı nedeniyle iç pazarda ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Mağazaya girişlerde yüzde 50-60 oranında bir azalma mevcut, ki aslında fiyat artışı beklentisi nedeniyle mobilya alımlarının hızlanması gerekiyordu. 2022 yılında fiyatlarda minimum yüzde 30 oranında artış olacaktır. Biz bu yılı ‘ihracat yılı’ olarak belirlesek de hammadde sorununun çözelmesi için ihracata kota getirilmesinden yanayız" dedi.

Özellikle Avrupa ülkelerinden Türk mobilyasına yönelik ciddi bir talep artışı olduğunu kaydeden Gürcan, "Sektör olarak pandemi rüzgarından iyi yararlandığımızı düşünüyorum ve bunu bu sene 6 milyar dolar ihracatla perçinleyebiliriz. ABD pazarında ciddi bir artış var ki Avrupa ve ABD pazarları, kilogram başına ihracatta bize ciddi kazanımlar sundukları için değerliler. Bu pazarlara kilogram başına 6 dolarlara varan ihracat gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

Gürcan, sektörün kanayan yarası kalifiye eleman sorununun çözümünde meslek liselerinin artırılması gerektiğini sözlerine ekledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1235951/avrupanin-en-buyuk-fuarinda-hedef-ihracat-2-milyar-dolar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.