İstanbul Eyüpsultan'da bağımlılığa tarımla terapi

IGF-186330
|
13 Ocak 2022, Perşembe - 18:41
İstanbul Eyüpsultan'da bağımlılığa tarımla terapi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, İstanbul Valiliği, Eyüpsultan Belediyesi ve Eyüpsultan Kültür, Sanat, Spor, Eğitim ve Dayanışma Derneği işbirliği ile hayata geçirilen "Bağımsızlık Köyü Projesi” madde bağımlılarına umut oluyor.

İSTANBUL (İGFA) - İstanbul Kalkınma Ajansı 2018 Yılı Çocuklar ve Gençler Mali Destek Programı kapsamında yapılan, bağımlılıkla mücadele ve takip merkezi olan "Bağımsızlık Köyü"nde çalışmalar aralıksız sürdürülüyor.

“Bağımsızlık Köyü’nde Değişim Seninle Mümkün” sloganıyla gerçekleştirilen çalışmalarda, terapi bahçesi, manej alanı, seramik atölyesi, yemek atölyesi, drama atölyesi ve ritim atölyesi gibi atölyelerde eğitimler veriliyor.

Bağımsızlık Köyü’nde yaklaşık 200 yükümlü atölye çalışmalarına katılıyor. Çalışmalar hafta içi 5 gün gerçekleştiriliyor. Günlük 20 yükümlü sabah 10.30 ve öğleden sonra 13.30 saatlerinde olmak üzere iki farklı grupta eğitim alıyor.

TARIMLA TERAPİNİN KULLANILDIĞI İLK PROJE

Türkiye'de tarımla terapi yönteminin resmi kurumlarda kullanıldığı ilk proje olan Bağımsızlık Köyü'nde, madde bağımlılarının, park, bahçe ve koruların bakımı, organik tarım ve sebze fidesi üretimi alanlarında eğitimler almaları sağlanıyor. Bağımlılıkla mücadele eden kişiler için bu terapi bahçesi de tedavinin önemli bir ayağı oluyor. Terapi bahçesi, huzur veren yürüyüş yolları ile farklı tarzda oturma alanlarından oluşuyor.

Bağımlılar, bu terapi bahçesinde hem 5 ay devam edecek sigara, alkol ve madde bağımlılığı müdahale programını alacak hem de doğa ve bitkiler arasında vakit geçirme şansı buluyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1236733/istanbul-eyupsultanda-bagimliliga-tarimla-terapi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.