Ahmet Davutoğlu açıkladı! Millet İttikakı'nın yapısı değişiyor

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, katıldığı televizyon programında "Millet ittifakının yapısı değişecek. Biz de yeni yapıda kurucu olarak yer alacağız" ifadelerini kullandı. Davutoğlu'nun bu önerisini ittifak liderlerine aktardığı, yeni bir oluşumun yakında kamuoyuna duyurulacağı belirtildi.
Ankara Masası
|
14 Ocak 2022, Cuma - 10:15
Ahmet Davutoğlu açıkladı! Millet İttikakı'nın yapısı değişiyor

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Haber Global kanalında Siyaset Özel programının konuğu oldu.

Ahmet Davutoğlu'nun hafta içinde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'yla yaptığı görüşmelerin ardından açıklamaları dikkat çekti.

Yapı değişiyor Gelecek kurucu parti olacak

Millet İttifakı'nın yapısının değişeceğini söyleyen Ahmet Davutoğlu, "Şöyle bir soru soruluyor bize, 'Var olan ittifakların içerisinde yer alacak mısınız?' bende diyorum ki var olan ittifakların yapısı değişecek. Ve biz herhangi bir ittifaka eklenen bir parti olmayacağız. Bu yapısal değişim esnasında kurucu partilerden biri olacağız." dedi.

Yeni bir mekanizma duyurulacak

Edinilen bilgiye göre, Akşener ve Kılıçdaroğlu’na yeni ittifak modeli ve bunun sağlıklı işlemesi için de bir mekanizma kurulması önerisi götüren Davutoğlu, liderlerin uzlaşması halinde bunun en kısa sürede bir deklarasyonla kamuoyuna açıklanmasını istiyor.

" Çok zorlu, sancılı bir süreç var önümüzde"

Gelecek Partisi kaynakları ise seçmene güven verecek bir ittifak modelinin ortaya konulması gerektiğini belirtirken, Millet İttifakı’nın yapısının yeterli olmadığını belirterek şunları aktardı

"Millet İttifakı bir yere geldi ama tıkandı, durdu. Aralarında bir senkronizasyon sorunu var. Tayyip Erdoğan ile Devlet Bahçeli görüşmesi bile liderler zirvesi gibi oluyor. Fakat Millet İttifakı’nın liderleri onlardan daha az bir araya geliyor. İktidara aday olan ittifakın ortakları daha fazla bir araya gelmeli. Biz bu konudaki tavsiyelerimizi de söylüyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçiminin kazanılması halinde Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’e geçilecek. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’e geçilmesinden sonra da bir seçime gidilecek ve orada da başarı sağlanması gerekiyor. Çok zorlu, sancılı bir süreç var önümüzde. Onun için ilkeleri baştan belirlenmiş, sağlıklı işlemesi için mekanizmaları oluşturulmuş daha üst bir ittifak tasarımı oluşturulması gerekiyor. Biz eğer böyle bir yeni ittifak tasarımı olursa, içinde yer alacağımızı söylüyoruz."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1237077/ahmet-davutoglu-acikladi-millet-ittikakinin-yapisi-degisiyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.