Bursa Yıldırım'da Tanpınar'a 'bilgi'li anma

IGF-186389
|
14 Ocak 2022, Cuma - 15:22
Bursa Yıldırım'da Tanpınar'a 'bilgi'li anma

Bursa'da Yıldırım Belediyesi, Türk Edebiyatı’nın önde gelen yazarlarından Ahmet Hamdi Tanpınar’ı, vefatının 60’ıncı yıl dönümünde düzenlediği bilgi şöleni ile anıyor.

BURSA (İGFA) - Yıldırım Belediyesi’nin, Türkiye Yazarlar Birliği ile birlikte düzenlediği ’60 Yıl Sonra Ahmet Hamdi Tanpınar Bilgi Şöleni’ başladı.

Barış Manço Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve 2 gün sürecek olan şölenin açılış programına Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Türkiye Yazarlar Birliği Şeref Başkanı Mehmet Doğan ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü ve Türkiye Yazarlar Birliği Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan’ın yanı sıra Vakıflar Bölge Müdürü Haluk Yıldız, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ferhat Ekinci, akademisyenler, yazarlar, şairler, Türkiye Yazarlar Birliği yönetim kurulu üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Yıldırım Bayezid Han’ın cesaretini, Çelebi Mehmed Han’ın ferasetini ve gönüllere taht kurmuş bir lider olan Emir Sultan’ın manevi şahsiyetini kendilerine rehber edindiklerini belirten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Yıldırım'ın köklü ve kadim bir şehir olduğunu ifade ederek, "Bu sorumluluğun bilinciyle, bir yandan kentin geleceğini inşa ederken, bir yandan da şehrin tarihini, kültürünü, sanatını, vefasını, ruhunu ve medeniyet mirasını ayağa kaldırmaya gayret ediyoruz. Kültür varlığımızın en önemli değerlerinden olan Ahmet Hamdi Tanpınar’ı vefatının 60’ıncı yılında anıyoruz. İki gün sürecek bu programın hazırlanmasında ve sunumunda Yıldırım Belediyesi ile paydaşlık eden Türkiye Yazarlık Birliği’ne ve saygıdeğer yöneticilerine ve birikimlerini bizlerle paylaşmak için, programımızı şereflendiren çok kıymetli hocalarımıza, yazarlarımıza ve şairlerimize yürekten teşekkür ediyorum. ‘60 Yıl Sonra Bursa’da Tanpınar Zamanı Bilgi Şöleni’nin ülkemiz için hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum” diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1237638/bursa-yildirimda-tanpinara-bilgili-anma
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.