Yıldırım Kaya: Kemal Kılıçdaroğlu peygamber soyundan geliyor

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Kemal Kılıçdaroğlu'nun peygamber soyundan geldiğini söyledi. Kaya, Oğuzhan Asiltürk'ün "Genel başkanınızın kıymetini bilin, genel başkanınızın umreye gittiğini, Kabe'de gözünden yaşlar aktığını bilir misiniz?" dediğini aktardı.
Ankara Masası
|
14 Ocak 2022, Cuma - 16:46
Yıldırım Kaya: Kemal Kılıçdaroğlu peygamber soyundan geliyor

Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in konuğu Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya oldu.

Kaya,  CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in açıklamalarıyla başlayan Kuran kursu tartışmalarıyla ilgili gelen soru üzerine partisinin inançlara saygılı olduğunu söyledi.

Başörtüsü sorunun kaldırılmasını Kemal Kılıçdaroğlu'nun sağladığını belirten Kaya"Çocukların 4-6 yaş arasında pedagojik gelişmeler göz önüne alınarak din eğitimi alınmasında sıkıntı yoktur. Biz din eğitimi almasına karşı değiliz. Başaörtüsü yasağını da kaldıran YÖK Başkanıyla görüşerek Kemal Kılıçdaroğlu'dur. Geçmişte hatalar olmuştur. Biz geçmişimizi inkar etmeyip, tekrar da etmiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Kabe'de gözünden yaşlar aktı"

Kemal Kılıçdaroğlu'nun peygamber soyundan geldiğini belirten Kaya "Bizim inançlarla, ibadetlerle hiçbir sorunumuz" derken şöyle devam etti;

Genel başkanımızın şöyle bir huyu var. Bu konuyu ben yaptım diyerek her yer de anlatmıyor. Umreye gittiğini de kimse bilmez. Peygamber soyundan geldiğini de hiç kimseye anlatmaz. Sayın Tayyip Erdoğan'ın öyle bir geçmişi olsa kitaplar basar, bilboardları donatır. Alaşehir'de genel başkanın dedesinin türbesi var. Kureyşan aşiretinden Mahmut Hayrani'dir. Nasreddin Hoca'ya ziyarette gittiğimde öğrendim bende. 

Genel başkanımızın da umreye gittiğini nereden öğrendim biliyor musunuz Saadet Partisi'nin duayen isimlerinden, Recep Tayyip Erdoğan'ın da kıymet verdiği bir isim olan Oğuzhan Asiltürk uçak yolculuğunda İstanbul'a giderken bana dedi ki 'Genel başkanınızın kıymetini bilin, genel başkanınızın umreye gittiğini, Kabe'de gözünden yaşlar aktığını bilir misiniz?' dedi 'Yok dedim' 'Ben bilirim ama dedi'.  Ben bunu genel başkanımızdan ya da partili birinden öğrenmedim. Rahmetli Oğuzhan Asiltürk'ten öğrendim. Bunları biz konuşmuyoruz, tartışmıyoruz. CHP'yi inançlar doğrultusunda eleştirebilecek çok az sayıda insan vardır. Rahmetli Rıfat Börekçi'nin Mustafa Kemal Atatürk'e sahip çıkışı ve Diyanet İşleri Başkanlığı, o dönemde imam hatiplerin açılışı Cumhuriyet Halk Partisi'yledir. Bu konuda bizim inançlarla, ibadetlerle hiçbir sorunumuz yoktur.

Kaya "28 Şubat sürecini bir daha bu ülkeye yaşatmayacağız. Hiç kimse bundan nemalanamayacak" diye aktardı.

Yayının Tamamını İzlemek İçin  👇

http://www.ankaramasasi.com/haber/1237795/yildirim-kaya-kemal-kilicdaroglu-peygamber-soyundan-geliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (1)

Yorumunuz İletilmiştir.
Hakan Yağar
14 Ocak 2022, 20:51
Ebu Cehil de peygamberin akrabasıydı sanırım o kolundan yakınlık..