Süleyman Acar'dan Ertan Işık'a yanıt geldi

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar, CHP Etimesgut Meclis Üyesi Ertan Işık'a yanıt verdi. "Acar, 4-6 yaş Kuran kursu öğrencilerini 4'üncü kata yerleştirdiklerini, ayrıca müftü beyin teşekkür ettiğini söylemiş. Tabi ben buradan soruyorum müftü beyin bundan haberi var mı?" dedi.
Zeliha Demirci
|
14 Ocak 2022, Cuma - 22:06
Süleyman Acar'dan Ertan Işık'a yanıt geldi

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Meclis Toplantısı Ocak Ayı 5.Birleşim'inde, Kızılcahamam’daki 4-6 yaş Kuran kursunun binasıyla ilgili tartışma yaşandı.

Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar, ABB Meclis Toplantısı Ocak Ayı 1.Birleşim'inde, “4-6 yaş çocuklar için Diyanet tarafından açılan bir kurs var, çocuklara Kur-an'ı Kerim eğitimi veriliyor. Onunla ilgili de bir senedir bu yönetimdeki arkadaşlar, bu Kur-an'ı Kerim eğitimi gören çocukların eğitim gördüğü sınıfların boşaltılmasıyla ilgili Diyanet'e durmadan baskı yapılıyor. Bunlar bize gerçekten değişik şeyleri hatırlatıyor. Bunlar bize 28 Şubat'ı hatırlatıyor.” şeklinde konuşmuştu.

Bugünkü birleşimde tekrar kürsüye çıkan Süleyman Acar, CHP Etimesgut Meclis Üyesi Ertan Işık’ı hedef alarak, “Bir meclis üyesi arkadaşımız birinci gün yaptığımız konuşmayla ilgili bizi kınamış ve yaptığımız siyaseti ucuz olarak nitelemiş. 4-6 yaş Kuran kursu öğrencilerini 4'üncü kata yerleştirdiklerini, ayrıca müftü beyin teşekkür ettiğini söylemiş. Tabi Ben buradan soruyorum müftü beyin bundan haberi var mı? Ben sordum öyle bir şey olmadığını söyledi. Ben şunu da söyleyeyim orada 4 katlı bir bina yok. Bina 3 katlı.” dedi.

“4-6 yaş arası 4. katta eğitim görebilir mi?” diyen Acar, dün itibariyle belediyenin ilgili birimlerinin orada tadilata başladığı ve muhtemelen de çocukların eğitim gördükleri yer olduğunu söyleyerek, çocukların çıkması için uğraştıklarını ifade etti.  

Ertan Işık’ın, “Soğuksu Milli Parkı aynı şartlarda Kızılcahamam Belediyesine devredelim” sözlerine yanıt veren Acar, “İyi tamam devredelim. Ekmekle ilgili konularda ilçe belediyeleri yardım etsin. Başıboş hayvanlarla ilgili ilçe belediyeleri Büyükşehire yardım etsin. Tamam yardım etsin. Büyükşehir ne yapacak o zaman? Büyükşehir'in büyüklüğü nereden belli olacak? Milli Parkı bize devredin eğer yapamıyorsanız. Siz geldiniz 2 senede, 15 senedir ücretsiz olan parkı ücretli yaptınız. Buyurun Kızılcahamam Belediyesine devredin.” ifadelerini kullandı.

Süleyman Acar'ın ardından söz alan Işık, "Keşke bizim grup başkanımız veya İYİ Parti Grup Başkanı ile de bir görüşseydiniz. Müftü beyle de yan yana bir gelseydiniz. Ondan sonra da bu ifadeleri bir kullansaydınız eyvallah. Ama eğer öyle bir şey olursa siz hiç merak etmeyin. Sizden önce biz karşı çıkarız. Böyle bir şeye bizim çocuklarımızla ilgili hiç kimsenin tevessül etmesine biz müsaade etmeyiz. Ondan emin olabilirsiniz. Dedim ki Milli Parkı size devredelim. Biz işletemiyorsak siz daha iyi işletin. Kızılcahamam esnafının da geliri olsun." dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1238328/suleyman-acardan-ertan-isika-yanit-geldi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.