Üçüncü ittifak için partiler birleşiyor

AK Parti ile MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı ve CHP ve İYİ Parti'nin oluşturduğu Millet İttifakı yanı sıra çoğunlukla sol partilerin yer aldığı üçüncü Halk İttifakı'nın kurulacağı iddia edildi.
Ankara Masası
|
16 Ocak 2022, Pazar - 14:49
Üçüncü ittifak için partiler birleşiyor

Siyasi partiler 2023 seçimlerine hazırlanırken, erken seçim ihtimali de kulislerde konuşulmaya devam ediliyor. Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken  CHP ve İYİ Parti'nin oluşturduğu Millet İttifakı ile AK Parti ile MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı arasındaki ipler ise iyice geriliyor.

Siyasette "bu ittifaklarda başka partiler yer alacak mı" tartışması yapılırken üçüncü bir ittifak kurulacağı ortaya çıktı. Sol partilerin kuracağı yeni ittifakın ismi için "Halk" kelimesi üzerinde yoğunlaştığı öğrenildi.

Üçüncü ittifak çağrısı karşılık buldu

Geçtiğimiz Pazartesi günü İstanbul'da gazetecilerle bir araya gelen Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş ile milletvekilleri Barış Atay, Ahmet Şık ve Sera Kadıgil tüm sol ve sosyalist partilere üçüncü ittifak çağrısında bulundu.

Erkan Baş'ın bu çağrısı başta Emek Partisi, Sol Parti, Türkiye Komünist Partisi, Sosyalist Meclisler Federasyonu, Türkiye Komünist Hareketi ve Halkevleri olmak üzere tüm sol, sosyalist yapıları kapsıyordu. Baş, HDP ile birlikte hareket edilmesi halinde 1 milyon 800 bin oyla 20 sosyalist ve sol milletvekilinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gidebileceğini savundu.

Türkiye İşçi Partisi liderinin bu çağrısına sol ve sosyalist partilerden ilk net yanıt Emek Partisi'nden geldi. Bugün Kadıköy'de partisinin yol haritası ile Bağımsız, Demokratik Bir Ülke ve İnsanca Yaşam Bildirgesi'ni açıklayan Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, aylardır gezdiği tüm illerde halkın üçüncü ittifakın kurulmak için yoğun talepte bulunduğunun altını çizdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1239576/ucuncu-ittifak-icin-partiler-birlesiyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.