"Kılıçdaroğlu peygamber soyundan geliyor" diyen Kaya'dan yeni açıklama

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Ankara Masası'nda sarf ettiği "Kılıçdaroğlu peygamber soyundan geliyor" sözlerine ilişkin Ahmet Hakan'a açıklamalar bulundu.
Ankara Masası
|
17 Ocak 2022, Pazartesi - 09:23
"Kılıçdaroğlu peygamber soyundan geliyor" diyen Kaya'dan yeni açıklama

Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in sunduğu programa konuk olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya'nın " Genel başkanımızın şöyle bir huyu var. Bu konuyu ben yaptım diyerek her yer de anlatmıyor. Umreye gittiğini de kimse bilmez. Peygamber soyundan geldiğini de hiç kimseye anlatmaz. Sayın Tayyip Erdoğan'ın öyle bir geçmişi olsa kitaplar basar, bilboardları donatır. Alaşehir'de genel başkanın dedesinin türbesi var. Kureyşan aşiretinden Mahmut Hayrani'dir." sözleri Türkiye'de gündem olmuştu.

"Belki söylemeyebilirdim"

Kaya, o sözleriyle ilgili kendisini eleştiren Hürriyet Gazetesi Yazarı Ahmet Hakan'ı arayarak açıklamalarda bulundu.

Ahmet Hakan, Kaya'nın açıklamalarının CHP'nin dinle bir problemi olmadığını vurgulamaya yönelik olduğunu belirttiğini aktardı.

Hakan şunları yazdı;

CHP’li Yıldırım Kayayı... Aradı. Konuştuk. Kendisini ifade etti. Söyledikleri şunlar:

"Televizyon programında CHP’nin dinle problemli olduğuna dair bir tez önüme kondu. Ben de CHP’nin böyle bir sorunu olmadığını ifade ederken söyledim o sözleri. Belki söylemeyebilirdim. Ama biraz fazla ısrar edilince söyledim. Durup dururken anlattığım şeyler değildi onlar. Amacım, bizim dini değerlerle sorunumuz olmadığını ifade etmekti.”

Yıldırım Kaya'nın o açıklaması;

http://www.ankaramasasi.com/haber/1240032/kilicdaroglu-peygamber-soyundan-geliyor-diyen-kayadan-yeni-aciklama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (1)

Yorumunuz İletilmiştir.
Vatandaş
17 Ocak 2022, 11:47
Olsa ne ki. Ebu Leheb'de peygamberin amcası idi.