Muhammed Emin Akbaşoğlu'ndan EYT müjdesi

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, "İnşallah 2022 yılı içerisinde EYT’lilerle ilgili de ne yapacağımızın müjdesini, Çalışma Bakanımızla beraber paylaşacağız" dedi.
Ecem Çetin
|
17 Ocak 2022, Pazartesi - 11:15
Muhammed Emin Akbaşoğlu'ndan EYT müjdesi

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, Esra Elönü'nün sunduğu Arafta Sorular programına katıldı.

Gündeme dair soruları yanıtlayan  Akbaşoğlu, EYT ile ilgili beklentilere yönelik müjde verdi.

EYT'lilerin şu anda içinde bulunduğu durumun 2002 öncesi yasaya dayandığını söyleyen Akbaşoğlu, AK Parti'nin bu yıl içerisinde EYT müjdesi vereceğini dile getirdi.

EYT'lilere (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) müjdenin Çalışma Bakanlığı tarafından açıklanacağını söyleyen Akbaşoğlu, "EYT diye kavramsallaştırılan bir yapılanma söz konusu. Bunun özü, AK Parti iktidarından önceye denk geliyor, 2002 senesi. Hem prim hem de yaşınızı doldurmanız ile beraber emekli olabilme hakkının size verildiği 1999 yılına ait bir kanuni düzenleme mevcut. Bugün de geçerliliği devam ediyor. EYT yapılanmasında olan değerli kardeşlerimiz bu konuda bir yaklaşım sergileyerek daha önceki düzenlemelere göre kendilerine yaşın isabet ettiğini daha fazla çalışarak emekli olabileceğini ifade ederek, ben primimi doldurup şu yaşa geldikten sonra emekli olabileyim şeklinde yaklaşımlarını ortaya koyuyorlar." ifadelerine yer verdi. 

"Tüm bu sorunların çözüme kavuşacağını belirtmek isteriz"

Akbaşoğlu, "Biz toplumun bütün kesimlerinin taleplerini dinleyen ve onlara çözüm üreten bir durumdayız. AK Parti olarak biz bir sıralama ilan ettik. Bu sıralama çerçevesinde tüm bu sorunların çözüme kavuşacağını belirtmek isteriz." dedi. 

"EYT’lilerle ilgili  yapacağımızın müjdesini paylaşacağız"

EYT ile ilgili  durumun çalışma programlarının içerisinde yer aldığını söyleyen Akbaşoğlu, "İnşallah 2022 yılı içerisinde EYT’lilerle ilgili de ne yapacağımızın müjdesini, Çalışma Bakanımızla beraber paylaşacağız." açıklamasında bulundu.

"Türkiye’den FETÖ’ yü temizleyen AK Parti’dir"

Akbaşoğlu daha sonra şöyle devam etti:  

"17 Aralık-25 Aralık 2013 FETÖ emniyet ve yargı darbe girişimini hatırlıyoruz. Bu çerçevede dönemin başbakanı diyerek hazırlanarak mevcut başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı alaşağı etmişler de yargı darbesini gerçekleştirmişler gibi önceden hazırlıklarını yaptıklarını hatırlıyoruz. Uydurma ve montajlarla ortaya koymuş olduğu ses kasetleri, kendilerince uydurdukları suçlamalar çerçevesinde 15 Temmuz 2016’da fiili olarak denedikleri kalkışmayı, 2013’de emniyet ve yargı darbesi olarak denediler. Ancak bunu başaramadılar. Bu bir milattır. Türkiye’den FETÖ’yü temizleyen AK Parti’dir. Lideri Recep Tayyip Erdoğan’dır. İster FETÖ İster PKK-PYD-YPK ister DAEŞ olsun hiçbir ayrım gözetmeden bütün terör örgütleriyle mücadele eden parti AKP’dir. Bu konudaki suçlamalar yalan siyasetinin yansımasıdır."


http://www.ankaramasasi.com/haber/1240219/muhammed-emin-akbasoglundan-eyt-mujdesi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.