Mustafa Destici: HDP'nin kapatılmasına karşı çıkarım

Büyük Birlik Parti Genel Başkanı Mustafa Destici, "HDP'nin yöneticileri çıksa deseler ki, PKK bir terör örgütüdür ve bizim bununla bir ilişkimiz yoktur, terör eylemlerini de sonuna kadar kınıyoruz, devletin bütünlüğü ve birliğinin yanındayız deseler ben HDP'nin kapatılmasına karşı çıkarım" dedi.
Ankara Masası
|
17 Ocak 2022, Pazartesi - 14:57
Mustafa Destici: HDP'nin kapatılmasına karşı çıkarım

Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in konuğu olan Büyük Birlik Partisi  Genel Başkanı Mustafa Destici, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın grup toplantısında kullandığı "Edirne'deki, en büyük hesabı İmralı'dakine verecek" ifadelerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine yorum yapmanın etik olmadığın belirten Destici "Şunu söylüyorum ne şekilde olursa olsun çözüm süreci adı altında yapılan müzakereleri doğru bulmam. Terörle mücadele edilir, müzakere edilmez. Ben işin bu boyutundayım. Çözüm süreci denilen o süreçlerde de bunun doğru olmadığını çok açık bir şekilde ifade ettim. Bizim şuan da Cumhur İttifakı içinde olmamız, Cumhur İttifakı ile birlikte hareket etmemizin en temel gerekçelerinden bir tanesi devletin bekası, bütünlüğü, milletin istiklali ve istikbali için. Şimdi baktığımızda PKK terör örgütünün hedefi direk devletin varlığını, ülkenin bütünlüğüdür. Selahattin Demirtaş Kürt sorunu diye olmayan bir sorunu gündeme getirip, bu sorunun statüsel bir sorun olduğunu önce özerklik sonra ayrı bir devlet kurmaya kadar gideceğinden bahsediyor. Burada asla benim ve partimizin bir müsamaham olamaz. Kendileri bu işin sebepleri. HDP bir kapatılma davasıyla karşı karşıyaysa, Diyarbakır milletvekilinin dokunulmazlığı meclise gelip kaldırılacaksa bunun sebepleri kendileri." dedi.

"HDP'nin kapatılmasına karşı çıkarım"

HDP'nin kapatılmaması için PKK'yı terör örgütü olarak görmesi gerektiğinin altını çizen Destici "Ben şimdi çok net bir şekilde HDP'nin kapatılmasını söylüyorum. Hukuken de kapatılmalı. Anayasa Mahkemesi, Anayasa'nın 68-69'uncu maddesine ve diğer maddelerine göre karar verirse kapatmalı. Buna sebep olanlar HDP'nin yöneticileri. HDP'nin yöneticileri çıksa deseler ki, PKK bir terör örgütüdür ve bizim bununla bir ilişkimiz yoktur, terör eylemlerini de sonuna kadar kınıyoruz, devletin bütünlüğü ve birliğinin yanındayız deseler ben HDP'nin kapatılmasına karşı çıkarım. İsmi geçen milletvekili, PKK'lı teröristle adı çıkan nişanlısı ya da hanımı olduğu söylenen kişi çıksa dese ki, ben bunu geçmişte yaptım ama pişmanım, ben PKK'yı terör örgütü olarak görüyorum ve eylemlerini kınıyorum, devletimin yanındayım dese onunda dokunulmazlığının kaldırılmasına karşı çıkarım. Ama şimdi bunu yapmıyorlar ve yapmayacaklar. Çünkü PKK tarafından ya da KCK terör örgütü tarafından buraya milletvekili olarak gönderilmişler ya da HDP, PKK tarafından kurulmuş, PKK'nın siyasi uzantısı. Terör örgütlerinin partisi olur mubizde var. Onun için kapatılması lazım. Biz burada tavizsiziz."diye konuştu.

"İkisi de teröristtir"

Abdullah Öcalan'ın idam edilmesi gerektiğini ifadelerini kullanan Destici şunları söyledi;

Tabi Selahattin Demirtaş ile Abdullah Öcalan bana göre ikisi de teröristtir. Birisi bizzat terör örgütünün kurucusudur ve bugüne kadar yaptığı bütün eylemlerden sorumludur. Hayata kalması bile Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bir lütfudur. Bize göre idam edilmelidir. Geçmişte de idam edilmeliydi, Bugünde idam yassı getirilerek idam edilmelidir. İkincisi de Selahattin Demirtaş'ta bir teröristtir. PKK'nın siyasi uzantısıdır. 6-7 Ekim Olayları'nda sokağa çıkma çağrısı yaparak 37 tane masum insan, 2'si polis. Yasin Börü dahil olmak üzere. 37 tane masum insanın katillerinin azmettiricisidir

http://www.ankaramasasi.com/haber/1240749/mustafa-destici-hdpnin-kapatilmasina-karsi-cikarim
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.