Türkiye’nin en ilginç müzesi, "Saç Müzesi"

Nevşehir’in Avanos ilçesinde bulunan Saç Müzesi, dünyanın en ilginç müzelerinden biri olma özelliği taşıyor. Çanak ustası Galip Körükçü'nün 41 yıl önce, Fransız kadın turistin saçından bir tutam alarak atölyesinin duvarına asmasıyla başlayan gelenek Saç Müzesi’ni oluşturdu.
Zeliha Demirci
|
31 Ağustos 2020, Pazartesi - 19:18
Türkiye’nin en ilginç müzesi, "Saç Müzesi"

Doğal güzelliği ve kültürel zenginliğiyle Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya’da bulunan Saç Müzesi, dünyanın en ilginç müzelerinden biri.

Saç Müzesi’nin Hikayesi

Çömlek ustası Galip Körükçü, 1979 yılında çömlek atölyesini ziyaret eden Fransız bir kadına aşık oluyor. 3 ayın sonunda ülkesine dönecek olan Fransız kadından hatıra olarak bir tutam saçını istiyor ve atölyesinin duvarına asıyor.

Duvarda asılı duran saçın hikayesinden etkilenen her kadın ziyaretçi bir tutam saçını bırakıyor. O zamandan beri oluşan dev koleksiyon ile Saç Müzesi bugünkü halini alıyor.

Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi

1998 yılında Guinness Rekorlar Kitabı'na giren müzedeki on binlerce kadının saç örneği turistlerin yoğun ilgisini çekiyor.
Aynı zamanda Muazzez Ersoy, Semra Özal, Pınar Aylin, Nurgül Yeşilçay, Selda Alkor ve İpek Tuzcuoğlu gibi ünlü isimlerin de saçları bulunuyor.

Saçını bırakana 1 haftalık Kapadokya tatili

Bırakılan saçların üzerindeki notlarda kişilerin isim ve iletişim bilgilerini de yazılıyor. Saçlarını bırakanlar arasında çekiliş yapan Galip Körükçü, her sene 10 kadına bir haftalık Kapadokya tatili hediye ediyor.

Müzedeki saçların üzerinde kişisel bilgiler bulunduğu için fotoğraf çekimine izin verilmiyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/124116/turkiyenin-en-ilginc-muzesi-sac-muzesi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.