Erdoğan, Arnavutluk’taki Ethem Bey Camii’nin açılışını gerçekleştirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk’un başkenti Tiran’da TİKA tarafından restorasyonu tamamlanan Ethem Bey Camii’nin açılışını gerçekleştirdi.
Ankara Masası
|
17 Ocak 2022, Pazartesi - 22:59
 Erdoğan, Arnavutluk’taki Ethem Bey Camii’nin açılışını gerçekleştirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği  Arnavutluk’un başkenti Tiran’da TİKA tarafından restorasyonu tamamlanan Ethem Bey Camii’nin açılışını gerçekleştirdi. 

Açılış töreninde konuşan Erdoğan, Laç’da inşa edilen deprem konutlarının teslimini gerçekleştirmeleri ve Arnavutluk Meclisi’ne hitabının ardından restorasyonu TİKA tarafından yaptırılan Ethem Bey Camii’nin yeniden ibadete açmalarının bahtiyarlığını yaşadıklarını belirterek, Türkiye’nin ve Arnavutluk’un ortak tarihi ve kültürel mirası olan Ethem Bey Camii’nin aynı zamanda Tiran'ın mücevheri olduğunu kaydetti.

" Osmanlı dönemi usullerini günümüze taşıyan en güzide yapılar arasında yer alıyor”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Evlad-ı Fatihan tarafından ilmek ilmek işlenerek, her bir noktasına, her bir zerresine el emeği, göz nuru dökülerek inşa edilen camimiz, hamdolsun, bugün o eski ihtişamına, o mimari zarafetine yeniden kavuşuyor. Kalem işi renkli süslemeleriyle Balkanlar’da çok yaygın olan ince bir sanat anlayışını bizlere sunan bu eşsiz eser, mimarisi bakımından da Osmanlı dönemi usullerini günümüze taşıyan en güzide yapılar arasında yer alıyor” dedi.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/1241625/erdogan-arnavutluktaki-ethem-bey-camiinin-acilisini-gerceklestirdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.