Yunanistan Başbakanı Miçotakis: Önlemleri hazırladık

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye'ye yönelik gerilimi arttıracak açıklamalarda bulunurken "Yunanistan ve Kıbrıs'a karşı saldırgan bir tutuma geri dönmesi durumunda kullanılabilecek önlemler hazırladık" dedi.
Ankara Masası
|
18 Ocak 2022, Salı - 09:50
Yunanistan Başbakanı Miçotakis:  Önlemleri hazırladık

Yunanistan ile Türkiye arasında karşılıklı normalleşme adımları atılırken,  Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in açıklamaları yeniden gerilimi arttırdı.

Avrupa Parlamentosu Başkanı David Sassoli'nin anısına düzenlenen törende konuşan Miçotakis, "Türkiye'nin Yunanistan'a yönelik politikasında köklü bir değişiklik olmadığını bilmeliyiz." dedi.

Miçotakis, "Bu nedenle, dostluk eli uzatarak bu iki aşamalı yaklaşımı benimsedik ve aynı zamanda Türkiye'nin Yunanistan ve Kıbrıs'a karşı saldırgan bir tutuma geri dönmesi durumunda kullanılabilecek önlemler hazırladık." ifadelerini kullandı.

"Akdeniz çok önemli"

Greek City Times'ın haberine göre, Miçotakis, "Doğu Akdeniz'in Avrupa'nın enerji arzının anahtarı" olduğunu belirterek, şunları söyledi;

"Doğu Akdeniz, Mısır'dan ihraç edilebilecek LNG formundaki doğal gaz gibi alternatif enerji kaynaklarının araştırılması açısından çok daha önemli hale geliyor. Mısır ile bizim durumumuzda olduğu gibi Afrika ile elektrik arabağlantılarını da aktif olarak teşvik ediyoruz."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1241985/yunanistan-basbakani-micotakis-onlemleri-hazirladik
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.