Kuşlar yuvalarına kavuştu

Keçiören Belediyesi tarafından Kartaltepe Kent Ormanı’nda yaklaşık yüz öğrencinin katıldığı sosyal farkındalık gününde öğrencilerin el emeği göz nuru yaptıkları kuş yuvalarını ​Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok ile birlikte ağaç dallarına astılar.
Ankara Masası
|
18 Ocak 2022, Salı - 16:21
Kuşlar yuvalarına kavuştu

Keçiören Belediyesi tarafından düzenlenen Kartaltepe Kent Ormanı’nda doğayı korumak ve sosyal farkındalık oluşturmak adına kuş yuvası yapan öğrencilerle Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok bir araya geldi.

Yaklaşık yüz öğrencinin katıldığı etkinlikte kuşları korumak adına El emeği göz nuru yaptıkları yuvaları Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok ile birlikte ağaç dallarına astılar.

"Onlar bizim için nimet"

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok organizasyona gönüllü katılan öğrencilere hayvanların özellikle de kuşların dünyanın dengesini sağladığını vurgulayarak “hayvansız bir dünya olmaz onlar bizim için nimet. Hayvanlar ve özellikle kuşlar dünyanın dengesini sağlıyorlar “ifadelerini kullandı.

Doğayı ve tabiatı sevmenin gelecek nesillere de aktarılacak en büyük zenginlik olduğun altını çizen Altınok, "Atatürk botanik bahçesi çöplüktü kuş yoktu kuş sesi yoktu ama biz orayı orman yaptık. Çöplükten bir gül bahçesi yaptık bu nedenle cıvıl cıvıl kuş sesleri duymak mümkün." dedi.

Kış aylarında hayvanların korunması gerektiğine dikkat çeken Altınok , "Bu soğuk kış günlerinde biz nasıl evimizde ısınıyorsak onlarda sizin yaptığınız evlerde olacaklar. Yaptığınız bu kuş evleri onların yuvaları olacak." dedi.

"En çok kuş Keçiören'de"

Keçiören'in kuş cenneti olduğunu söyleyen Altınok, "Ağaçlandırma yapıp doğanın dengesini koruduğumuz için Ankara'da en çok kuş Keçiören'de. doğaya yönelik hizmetler yaptıkça kuş seslerini duyuyoruz. Kuş seslerini hatta gece bülbül seslerini duymak mümkün." ifadelerini kullandı

Altınok, çalışmanın önemine vurgu yaparak "Atatürk," Vatan sevgisi vatana hizmetle ölçülür "diyerek çok çalışmamız gerektiğini söyledi. Bu yüzden vatanını seven ülkesini seven laf üretmeyecek iş yapacak. Atatürk, Cumhuriyeti kurduktan sonra da bir şeye ihtiyacımız olduğunu söylüyor çok çalışmak. Şuanda çok çalışmıyoruz. Avrupa'daki bir işçi bizim işçimizin ürettiğinin 4 mislini üretiyor. Bu yüzden çok çalışmamız lazım." açıklamasında bulundu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1245160/kuslar-yuvalarina-kavustu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.