Birçok ilde eğitime kar engeli...

Bazı illerde etkili olan kar yağışı sebebiyle eğitime bir gün ara verildi.
Ecem Çetin
|
19 Ocak 2022, Çarşamba - 16:07
Birçok ilde eğitime kar engeli...

Bazı illerde yağan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. 

Devam eden soğuk hava ve kar etkisini sürdürürken, birçok il ve ilçede okullara ara verildi.

20 Ocak Perşembe nerelerde okullar tatil ? İşte o sorunun cevabı: 

Kahramanmaraş'ta tatil 

Kahramanmaraş Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Mevcut hava şartları ve devam eden kış koşulları nedeniyle 20 Ocak 2022 Perşembe günü Milli Eğitim Bakanlığına bağlı il merkezi ve ilçelerimizdeki tüm okullarda, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim ve öğretime bir gün süreyle ara verilmiştir. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personellerden hamile ve engelli olanlar da bir gün süre ile idari izinli sayılacaktır" denildi. Açıklamada, vatandaşların meydana gelebilecek buzlanma, don olayı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklarla yüksek kesimlerdeki çığ tehlikesine karşı da dikkatli ve tedbirli olması istendi.

Elazığ'da tatil 

Elazığ’da yoğun kar yağışı nedeniyle okulların yarın da tatil edildiği bildirildi.
Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, devam eden kar yağışı ve arkasından beklenen buzlanma nedeniyle 20 Ocak Perşembe günü de resmi ve özel, örgün ve yaygın eğitim kurumlarında eğitime ara verilmesine karar verildiğini, engelli ve hamile kamu çalışanlarının da idari izinli sayılacağını açıkladı.

Bilecik'te tatil 

Bilecik'te yoğun kar yağışı devam ederken olumsuz hava koşulları nedeniyle okullara bir gün daha ara verildi. Bilecik Valiliği’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "İlimizde devam eden kar yağışı nedeniyle il genelinde 20 Ocak 2021 tarihinde okulların bir gün tatil edilmesine, ayrıca hamile ve engelli kamu personelinin de idari izinli sayılmasına karar verilmiştir." 

Sinop'ta tatil 

Sinop'ta kar yağışı ve buzlanma nedeniyle il genelindeki tüm okullarda yarın eğitime ara verildi.Valilikten yapılan açıklamada, kent genelinde kar yağışının aralıklarla devam ettiği aktarıldı.Meteorolojik verilere göre bölgede olumsuz hava koşullarının sürdüğü vurgulanan açıklamada, yapılan değerlendirmelerin ardından il genelindeki okullarda 20 Ocak Perşembe günü eğitime bir gün ara verilmesinin kararlaştırıldığı kaydedildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1247070/bircok-ilde-egitime-kar-engeli
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.