Karadeniz gazı için geri sayım

Karadeniz'de bulunan gazın bir aksaklık yaşanmaması durumunda 30 Mayıs 2023'te evlere ulaşılacağı belirtildi.
Ankara Masası
|
20 Ocak 2022, Perşembe - 10:25
Karadeniz gazı için geri sayım

Türkiye'nin yerli ve milli imkanlara bulduğu Karadeniz'deki 540 milyar metreküplük doğal gaz rezervinin evlere ulaşması için geri sayım başladı.

Türkiye’nin en büyük doğal gaz keşfi olan Sakarya Gaz Sahası’ndaki deniz altı borularının ilk etabı geçtiğimiz günlerde Zonguldak’taki Filyos Limanı’na getirilirken, “Sakarya Gaz Sahası Geliştirme Projesi” kapsamında yapılacak çalışmaların takvimi de netleşti.

Tarih belli oldu

Türkiye gazetesinden Cevdet Fırat Aydoğmuş'un haberine göre; doğal gaz rezervlerinin çıkarılması, karaya iletilmesi ve işlenerek ulusal şebekeye verilmesi amacıyla yapılacak çalışmalar 21 Şubat 2022’de başlayacak. 464 gün sürmesi planlanan deniz tabanı boru inşa projesi, hava muhalefeti ve gemilerin teknik arıza yaşaması gibi durumlar olmazsa 30 Mayıs 2023’te bitecek.

İlk etapta 10 milyon metreküp

Söz konusu çalışmaların ardından Karadeniz gazı, şu anda Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde yapımı devam eden ve 3 bin 200 dönümlük bir alana inşa edilen Filyos Doğal Gaz İşleme Tesisi'nde karaya çıkacak. Tesiste, ilk etapta günlük 10 milyon metreküp işleme yapılması beklenirken, devam eden süreçte işleme kapasitesi 40 milyon metreküpe kadar yükselecek.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1247786/karadeniz-gazi-icin-geri-sayim
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.