3600 ek göstergeden kimler yaralanacak?

TOBB ETÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Kılıç, 3600 ek gösterge düzenlemesinden polisler, hemşireler, din görevlileri ve öğretmenler dışında farklı meslek gruplarının da yararlanabilmesi için çalışıldığını söyledi.
Ankara Masası
|
20 Ocak 2022, Perşembe - 11:03
3600 ek göstergeden kimler yaralanacak?

Memurların maaşlarında büyük bir farklılık oluşturacak 3600 ek gösterge çalışmalarıyla ilgili merak edilen soruları  TOBB ETÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Kılıç yanıtladı.

"NTV'ye Sorun" programında konuşan Kılıç, çalışmalara ilişkin "Bakanlık şu anda farklı senaryolar üzerinde çalışıyor. Aslında başında söylenen belirli meslek grupları vardı. Polisler, hemşireler, din görevlileri öğretmenler gibi. Yanılmıyorsam bu meslek kategorilerinin dışında da bir düzenleme yapılacak gibi. Henüz daha bunun ayrıntılarına ulaşamadık ama bakanlık muhtemelen Çalışma Genel Müdürlüğü'nde bir komisyon oluşturdu ve bunlar çalışmalarına devam ediyorlar." dedi.

Maaşlarda büyük etki

Belirli gruplara ve meslek kategorilerine eğer 3600 ek gösterge gelirse, bundan hem çalışanlar, memurlar hem de emeklilerin istifade edebileceklerinin altını çizen Prof. Dr. Cem Kılıç, "Kabaca söylüyorum aylıklarda yüzde 20-25'ler civarında bir artışa neden olacağı ifade ediliyor. Sadece mevcut çalışanların aylıklarında değil, emekli aylıklarında da hatta daha da önemlisi emekli ikramiyelerinde de artışa neden olacak. Özellikle 2000 sonrasında emekli olanlar açısından kaba bir hesapla 3600 ek gösterge sistemi devreye girerse ikramiyelerde 20-25 bin liraya varan bir farklılık ortaya çıkacak" diye konuştu.

Ek gösterge nedir?

Unvan, sınıf, hizmet ve derecelere göre farklılık gösteren ek gösterge, bir başka adıyla da katsayı, devlet memurlarının maaşlarının hesaplanmasında uygulanan bir hesaplama yöntemi. Ek gösterge arttıkça maaş da artıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın çalışması tamamlandığında konu sendikalarla da görüşülecek. Çalışmanın 2022'nin ilk yarısında ise Meclis gündemine gelmesi bekleniyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1247922/3600-ek-gostergeden-kimler-yaralanacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.