Gaziantep'te 14 bin Konut Projesi için kura çekildi

IGF-186986
|
20 Ocak 2022, Perşembe - 12:57
Gaziantep'te 14 bin Konut Projesi için kura çekildi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) tarafından hayata geçirilen 14 Bin Konut Projesi kapsamında 1'inci etapta olan 860 konutun kura çekilişleri Talat Özkarslı Spor Salonu'nda başladı.

GAZİANTEP(İGFA)- Gaziantep'in konut ihtiyacını karşılamak için devreye alınan 14 Bin Konut Projesi çerçevesinde ilk etapta, Kuzeyşehir'de inşa edilecek 370 konutun kura çekimlerine başlandı. Çekilişi yapılan kuralar için şehit, gazi ve engelli vatandaşlar için ikinci bir ek torba şansı tanındı.

Toplamda 6 kategoride hazırlanan kuraların ilk talihlilerini, GBB Başkan Vekili Erdem Güzelbey, Mehmet Berk ve Kültür ve Turizm Daire Başkanı Oya Alpay belirledi. Güzelbey, Talat Özkarslı Spor Salonu'nda yapılan kura çekiliş töreninde yaptığı konuşmada, 14 Bin Konut Projesi'nin duyurusunu 18 Ağustos'ta yaptıklarını, 15 Eylül ve 1 Kasım tarihlerinde de başvuruları alarak süreci devam ettirdiklerini hatırlattı.

Kuzeyşehir ve Güneyşehir için ilk etapta 860 konutun kura çekimlerini yapacaklarını ifade eden Güzelbey, “Bu kura çekimi için yaklaşık 9 bin 60 başvuru gerçekleşti. 562 tanesi başvuru şartlarını karşılamadığı için geçersiz sayıldı. Bugün yapacağımız kura çekimi Kuzeyşehir için olacak. Bunun dışında engelli, gazi ve şehit yakınlarımız için de kuralarımız çekilecek." dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1248460/gaziantepte-14-bin-konut-projesi-icin-kura-cekildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.