Türkiye'den GKRY tepki : Bedelini ağır ödetiriz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, GKRY'De terör örgütü PKK/PYD’ye temsilcilik açma izni verilmesine ilişkin "Bedelini çok ağır ödetiriz." dedi.
Ankara Masası
|
20 Ocak 2022, Perşembe - 14:50
Türkiye'den GKRY tepki : Bedelini ağır ödetiriz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin veto ettiği proje ile ilgili Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin olmadığı bir projenin kesinlikle başarılı olmayacağını belirtirken, güzergah üzerinde Türkiye olarak tüm ülkelerle iş birliğine hazır olduklarını açıkladı.

Yunanistan yine denedi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan ve Rum kesiminin son dönemde gerçekleştirdiği sınır ihlalleriyle ilgili değerlendirmede bulunurken son ihlal girişiminin bugün sabah saatlerinde gerçekleştirildiğini söyledi:

"Bizim kıta sahanlığımıza yönelik son bir yılda Yunanistan’ın ve Rum kesiminin 9 defa ihlal girişimi oldu. Son girişim bu sabah oldu tabii hiçbirisinde başarılı olamadılar."

"Bedelini ağır ödetiriz"

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni (KKTC) tahrik edecek uygulamalarına devam ediyor. GKRY, son olarak terör örgütü PKK'nın siyasi kolu PYD’ye temsilcilik açma izni verdi. Bu skandal girişime Türkiye'den sert tepki geldi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Bedelini çok ağır ödetiriz." dedi. Çavuşoğlu "Türkiye'ye ya da KKTC'ye bir saldırı olursa bunun bedelini ödetiriz. Ateşle oynamasınlarifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1248841/turkiyeden-gkry-tepki--bedelini-agir-odetiriz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.