Sinop tanıtım günleri Ankara'da başladı

Sinop'un yöresel lezzetleri ve kültürel değerlerinin sergilendiği tanıtım günleri Ankara Anfa Kongre Merkezinde gerçekleştirilen etkinlikle başladı.
Ankara Masası
|
20 Ocak 2022, Perşembe - 20:48
Sinop tanıtım günleri Ankara'da başladı

Sinop Valiliği himayesinde Ankara Sinoplu Dernekler Federasyonu organizasyonuyla Altınpark Anfa kongre merkezinde düzenlenen Sinop Tanıtım Günlerine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Kestane baklavasından Sinop mantısına, sırık kebabından incir uyutmasına kadar birbirinden farklı lezzetler tanıtıldı. 

Anfa-Altınpark'ta başlayan ve 23 Ocak tarihine kadar sürecek tanıtım günlerinin açılışı bugün İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu CHP Grup Başkanvekili Engin Altay , Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı'nın katılımı ile gerçekleştirildi.

"Eski panayırlarımızı burada yeniden yaşatacağız"

Ankara’da ilk kez gerçekleştirilen Sinop tanıtım günü açılışında konuşma yapan aynı zamanda Sinoplu olan İçişleri Bakan Yardımcı Mehmet Ersoy Sinop Tanıtım Günlerinin Ankara ayağının tamamladıklarını belirterek ;"Sinop'un sıcaklığını dostluğunu Ankara'ya göstereceğiz. Eski panayırlarımızı burada yeniden yaşatacağız." ifadelerini kullandı.

"Turizmin yeni merkezi Sinop olacak"

Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, Sinop’un doğa turizmiyle ön plana çıkacağına dikkat çekerek, "21. yy'ın yeni turizm rotası Batı Karadeniz ve bunun da merkezi Sinop olacak. O günlere Sinop’u alt yapısı üst yapısı ile hızlı bir şekilde dönüştürüyoruz, değiştiriyoruz. Şu haliyle 300 bin kadar turisti ağırlayacak kapasitemiz mevcut. Geleceğe yönelik yaptığımız projeleri büyütmeye çalışıyoruz.5 yıldızlı oteller, kongre merkezleri yapmayı planlıyoruz. Bütün bu çalışmalarımız gelen turistlerimizin rahatı için. "dedi.

Sinop merkezinde büyük bir yoğunlaşma olduğunu belirten Karaömeroğlu, “Sinop henüz New City'sini yaratmadı. Konut ve ticaret idari merkezini tamamen yeni şehre aldık. Şehir merkezini tarihi bir şehre çevirmeye çalışıyoruz. Bunun için meydan projesi yaptık kale surlarımızın çevrelerini açıyoruz." şeklinde konuştu.

"Kentsel dönüşüme başlayacağız"

Trafik yoğunluğu nedeniyle çok fazla sıkışıklık olduğunu bunun için çevre yolu yapmayı planladıklarını aktaran Karaömeroğlu, "Bütün surların çevrelerini değiştiriyoruz. Kentsel dönüşüme başlayacağız. Yürüyüş ve bisiklet yolları rekreasyon alanları yapacağız." ifadelerini kullandı.

"Biz onları misafir olarak değil ev sahibi olarak ağırlıyoruz"

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse ise, Mamak’ta birçok Sinoplu vatandaşın yaşadığını söyleyerek “Sinoplu hemşeri derneklerine ve programlarına destek veriyoruz. Ankara’da memleketlerinden yaklaşık 500 kilometre uzaklıkta bir anlamda gurbetteler. Biz onları misafir olarak değil, ev sahibi olarak ağırlıyoruz. Bu faaliyetler, birlik ve beraberliği arttırmak için önemli biz de bu nedenle destek veriyoruz. Ağaç nasıl köküyle yaşarsa insanda köküyle yaşar gelenekleri yaşatma gelecek nesillere aktarmak çok kıymetli." diye konuştu.

Stantları ziyaret ettiklerinde eski kültürü yaşatacak şekilde hazırlanıldığını hatırlatan Köse, "Eski bulgur dövme ile ilgili dibek dediğimiz geleneksel aletleri ve ürünleri gördük. Eski kültürü yaşatılacak şekilde stantlar kurulmuş. Sinoplu olmayanlar Sinop'a gitmiş kadar  oldular." dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1250498/sinop-tanitim-gunleri-ankarada-basladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.