HDP'den Millet İttfakı'na şartlı destek

HDP Eş Genel Başkanı Yardımcısı Tayip Temel, "Muhalefetin tümü ilkeler ve kriterler doğrultusunda Cumhurbaşkanı adayı için bir isimde buluşursa bu konuda ısrarla kendi adayımızı çıkarma gibi bir tutumumuz yok" dedi.
Ankara Masası
|
21 Ocak 2022, Cuma - 13:49
HDP'den Millet İttfakı'na şartlı destek

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel, DW Türkçe'de 'Nevşin Mengü Soruyor' programında Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

"Israrlı bir tutumumuz yok"

'Mevcut sistemin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tanıdığı bütün yetkilerden feragat edecek' bir isim üzerinde uzlaşabileceklerini ifade eden Temel, şunları söyledi:

"Muhalefetin tümü ilkeler ve kriterler doğrultusunda Cumhurbaşkanı adayı için bir isimde buluşursa bu konuda ısrarla kendi adayımızı çıkarma gibi bir tutumumuz yok. Tek ölçümüz şu mevcut sistemin Erdoğan'a tanıdığı bütün yetkilerinden feragat edecek, toplumdan yana tavır koyacak ve bu konuda bu güveni bugüne kadar yaşan öyküsüyle vermiş hem de ortaya koyacağı mutabakatla bunu bütün muhalefete ve toplumsal kimliklere vaat edecek bir adayın etrafında elbette buluşulabilir.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Temel: Israrla kendi cumhurbaşkanı adayımızı çıkarma gibi bir tutumumuz yok

"Kendi adayımızı da çıkarmayı tartışabiliriz"

Biz kriterler ve ilkelerden bahsediyoruz. Bu konuda diyelim ki bizim dışlanmamız bizim oluşturduğumuz mevcut seçeneği görmezden gelen bir tutum, yaklaşım ve dayatma içerisinde olursa tabii ki kendi adayımızı da çıkarmayı tartışabiliriz."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1252350/hdpden-millet-ittfakina-sartli-destek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.