CHP'li Ahmet Akın ve Özkan Yalım, nakliyecilerin sorunlarına dikkat çekti

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın ve Uşak Milletvekili Özkan Yalım, nakliyecilerin sorunlarına dikkat çekmek için İstanbul’dan TIR ile İzmir’e hareket etti. Artan masrafların altını çizen Akın, İstanbul'dan İzmir'e hareket eden bir tırın masrafının otoyol geçiş ücretleri ve akaryakıt ücreti ile birlikte 5 bin 300 liraya yükseldiğini söyledi.
Ecem Çetin
|
21 Ocak 2022, Cuma - 14:13
CHP'li Ahmet Akın ve Özkan Yalım, nakliyecilerin sorunlarına dikkat çekti

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın ve Uşak Milletvekili Özkan Yalım, nakliyecilerin sorunlarına dikkat çekmek için İstanbul’dan TIR ile İzmir’e hareket etmeden önce açıklamalarda bulundu.

Nakliyecilerin artan maliyetler altında ezildiğini söyleyen Akın şu ifadeleri kullandı;

''Tırlarımız yollarda masrafı çok, geliri yok. Bu sorunları görmek istemeyen bir saray yönetimi var. Biz de onların seslerini duyurmak için mücadele içerisindeyiz. Bu politikalarla esnaf kontak kapatır dedik. Enerji sorunu yaşanır dedik. Şimdi hep birlikte bunu vatandaşlarımız yaşıyor. Kaybedenler bizim vatandaşımız kazananlar ise 5'li çete ve saray yönetimi. Kamyoncunun hakkını kamyoncuya vermek zorundayız. Akaryakıt zamları kamyoncularımızı perişan etti ve AK Parti iktidarı sessiz. Aslında biliyorlar neler çektiklerini ama sessizler. Araçların depoları boş.

Dolar 18 liradan 13 liraya düştü. Yükselirken zamları yapanlar düşerken fiyatları indirmediler. Biz şoför esnafımızın haykırışını duyduk. Ve bunu duyurmak içinde tırımızla yollara düştük. Güzergahımız 580 km ücretli yolları kullanacağız. İstanbul'dan İzmir'e yolculuk yapan bir şoförümüzün masrafları benzin ve otoyol masraflarıyla birlikte 5 bin 300 liraya çıkmış durumda. İşte biz bunu, tır şoförlerimizin, kamyon şoförlerimizin bu durumunu paylaşacağız.''

http://www.ankaramasasi.com/haber/1252384/chpli-ahmet-akin-ve-ozkan-yalim-nakliyecilerin-sorunlarina-dikkat-cekti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.