Ahmet Davutoğlu liderler buluşmasının perde arkasını anlattı

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Millet İttifakı'nı yeniden kurmak mı lazım? Bunu konuşuyoruz. Alternatifleri de dün akşam konuştuk" dedi.
Ankara Masası
|
22 Ocak 2022, Cumartesi - 09:13
Ahmet Davutoğlu liderler buluşmasının perde arkasını anlattı

Seçim tartışmaları gölgesinde Millet İttifakı liderleri görüşme trafiğini hızlandırdı. Son olarak  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu yemekte bir araya gelirken, Kılıçdaroğlu'nun pazartesi günü DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ı ziyaret edeceği öğrenildi.

Liderlerin buluştuğu yemeğin detaylarını ise Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu paylaştı.

Halk TV'den İsmail Saymaz'a konuşan Ahmet Davutoğlu " Millet İttifakı'na katılıyor musunuz?" sorusuna "Konuşacağımız konuları birlikte değerlendirmemizde fayda olacağını düşünerek dün birlikte oturduk. 3 saati aşan güzel bir görüşme oldu. Salı günü Sayın Ali Babacan ile görüşeceğim. Temel Bey korona olduğu için çıkar çıkmaz da onunla görüşeceğim" yanıtını verdi.

" Seçim ittifakı değil, vizyon ittifakı"

İttifakların Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistem ile oluştuğu hatırlatan Davutoğlu, "Türkiye'de ittifaklar, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin getirdiği konjonktürde doğdu ve o konjonktürde gelişti. Şimdi yapmaya çalıştığım açıkçası sadece seçimle ilgili bir ittifak veya bir işbirliği değil. Daha kalıcı, vizyoner bir işbirliği. Seçim ittifakı değil, vizyon ittifakı" diye konuştu.

" Millet İttifakı 4 parti gibi göründü"

Saymaz'ın "Ne farkı var?" sorusunu yönettiği Ahmet Davutoğlu, "Şöyle bir farkı var, seçimle kazanırsınız ve biter. Nitekim 24 Haziran seçimleri sonrası Sayın Karamollaoğlu ayrıldı ittifaktan. Sanki Millet İttifakı 4 parti gibi göründü" ifadelerini kullandı.

"İşbirliğinin siyasi bir hedefi olması lazım"

"Millet İttifakı'nı yeniden kurmak mı lazım?" sorusu üzerine "Onu konuşuyoruz. Alternatifleri dün akşam konuştuk" diyen Davutoğlu şöyle devam etti: "Bir de kimsenin dışlanmadığı bir siyasi iklim oluşturmak. Bu var olan bir yapıya hemen eklemek gibi değil. Genç kitlelerin hepsinin 'Burada biz de varız' şeyini doğuracak ve AK Parti ve MHP'nin kutuplaştırıcı dilinin etkisini yok edecek bir ittifak kurmak lazım. Temel ilkeler üzerinde inşa edilebilecek politikalar, seçim sürecine giderken takip edilecek yön ve yöntem, seçimden sonra takip edilecek yol ve yöntem. Açıkçası aslında, bir gün bir seçim kararıyla uyanıp bu konuların o gün tartışılmasını doğru bulmuyorum. Çünkü o gün geldiğinde yine biz pratik konuları konuşuyor olacağız. Kim aday olacak, milletvekilliğinde nasıl işbirliği yapılacak? Bunlar önemli ama nihayetinde bu işbirliğinin siyasi bir hedefi olması lazım. O siyasi hedefini seçim ufukta gözükmeden önceden konuşmak gerekli."

" Psikolojik altyapıyı kuruyoruz"

Akşener ve Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmede hangi konularda uzlaşı sağladığı sorulan Davutoğlu, "Ben bazı çerçeve görüşler getirdim. Önce öyle anlaşmıştık zaten, düşüncelerimizi getirelim diye. Şu ana kadar çok iyi bir güven ilişkisi var. Dün gördüğüm hava güven unsuru pekişiyor. Psikolojik altyapıyı kuruyoruz bir anlamda. Benim de arkadaşlara dün ifade ettiğim gelin bunun içini dolduralım" dedi.

" Niye topluma güven hissi vermeyelim?"

Haziran ya da Ekim ayında seçim olasılığını yüksek gördüğünü dile getiren Ahmet Davutoğlu, "Şimdi biz Mart ayında Devlet Bahçeli'nin kafasına esip de erken seçim dediğinde bu konuları oturup konuşacağız. Cumhurbaşkanlığı dahil hepsini konuşacağız. Niye şimdiden konuşmuyoruz? Niye topluma güven hissi vermeyelim? Dünden beri tebrik alıyorum. Her kesimden 'Çok iyi yapıyorsunuz' diye mesajlar. Bu güvenin uyanması lazım" şeklinde konuştu.

"Kuşatılmış bir ittifak yapısı daha doğru"

"Millet İttifakı yeni katılımlarla büyüyecek mi yoksa kendini tamamlayacak yeni bir üst ittifak ile yeniden bir araya mı gelecek?" sorusuna net cevap veremeyeceğini belirten Davutoğlu, "O konuda net bir şey söylemeyeyim. Onu konuşuyoruz ama yapılandırılmış yeni bir çerçeveye oturtulursa bu, AK Parti ve CHP'nin oluştura geldiği 2 kutuplu şeyin dışına çıkar ve o kitlelere oradan kopacak kitlelere daha sıcak gelir. İki seçimde mücadele edilmişmiş bir şeyden değil daha kuşatılmış bir ittifak yapısı daha doğru olur benim kanaatimce" ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1255224/ahmet-davutoglu-liderler-bulusmasinin-perde-arkasini-anlatti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.