Çankayalı tiyatroseverler Nazım Hikmet anma etkinliğinde bir araya geldi

Çankaya Belediyesi Nazım Hikmet’in doğumunun 120. Yıldönümü dolayısıyla Başkentlileri bir dizi anma etkinlikte bir araya getirdi.
Ecem Çetin
|
23 Ocak 2022, Pazar - 12:27
Çankayalı tiyatroseverler Nazım Hikmet anma etkinliğinde bir araya geldi

Çankaya Belediyesi, dünya şairi Nazım Hikmet’i doğumunun 120. Yıldönümünde bir dizi etkinlikle andı. 

Gazeteci Nebil Özgentürk’ün senaristliğini ve yönetmenliğini üstlendiği “Nazım 120 Yaşında-İyi ki Doğdun Nazım Hikmet” belgeselini ve Nazım’ın şiirlerinden bestelenen şarkılardan oluşan konseri seyirciyle buluşturan Çankaya Belediyesi, "Memleketimden İnsan Manzaraları" nı Çankayalılarla buluşturdu.

Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe yoğun ilgi gösteren sanatseverler Rutkay Aziz’in kurgusunu ve yönetmenliğini de yaptığı Çankayalılara unutulmaz bir gece yaşattı. Haydarpaşa’nın basamaklarında 1939 yılında başlayan, işsizlik, açlık ve savaş gibi hem ülke hem de dünya sorunlarını tartışarak yarınlara umutla bakan şiirli hikayede oyuncuların performansı da göz doldurdu. 

Etkinlik sonunda  Nazım Hikmet’i anarak,  Rutkay Aziz'e teşekkürlerini ileten  Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, 15 Ocak’ta gerçekleşen 1. Uluslararası Çankaya Dostluk ve Barış Ödülünün jürisi de olan Rutkay Aziz’e Hitit Güneş Kursu’ndan yapılan teşekkür plaketini takdim etti. 


http://www.ankaramasasi.com/haber/1256834/cankayali-tiyatroseverler-nazim-hikmet-anma-etkinliginde-bir-araya-geldi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.