KDV'nin kaldırılacağı ürünler netleşti

Sektör temsilcileriyle yapılan görüşmenin ardından peynir, yağ, süt, et, yumurta, bebek maması, hijyenik ped gibi lüks sayılmayan ürünlerde KDV'nin tamamen kaldırılması planlanıyor. KDV düzenlemesiyle meyve ve sebzenin tarladan sofraya ulaştığı sürece kadardaki fiyat farkının giderilmesi hedefleniyor.
Ankara Masası
|
24 Ocak 2022, Pazartesi - 09:42
KDV'nin kaldırılacağı ürünler netleşti

Katma Değer Vergisi (KDV) oranlarının aşağıya çekilmesi için  Gelir İdaresi Başkanlığı'nca yürütülen çalışmalarda sona gelindi.

Vatandaşı ve  üretici, ticaret yapanları rahatlatacak indirim doğrudan vatandaşların cebine yansıyacak.

Gelir İdaresi Başkanlığı'nda odalar, sektör temsilcileriyle yapılan çalıştayda temel gıda ürünleri; peynir, yağ, süt, et, yumurta, bebek maması, hijyenik ped gibi lüks sayılmayan ürünlerde KDV'nin tamamen kaldırılması talebi ön plana çıktı.

KDV'nin tamamen kaldırılması talebi

Sabah gazetesinin haberine göre;  Bunun ortadan kalkması için de toptan mal, perakende ve hizmet tesliminde tek oran KDV uygulanması planlanıyor. Mevcut uygulamada tarladan çıkış yüzde 1, perakende satışta yüzde 8 KDV alınıyor. Sektör temsilcileri, elektrik, su, doğal gaz gibi temel ihtiyaçlardaki vergilerin de indirilmesini talep ediyor.

Tüketici Konfederasyonu temel ihtiyaçlarda KDV'nin komple kaldırılmasını, bazı sektör temsilcileri de gıdada tek bir KDV oranı uygulanıp yüzde 1'e çekilmesini istiyor. Pakette yatırımcıyı teşvik eden, tüketicinin de alım gücünü artıran tedbirler olacak. KDV, hâlihazırda 1,8 ve 18 olmak üzere 3 farklı şekilde uygulanıyor. Farklı KDV rakamlarının uygulanması sorunlara neden oluyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1257815/kdvnin-kaldirilacagi-urunler-netlesti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.