Ukrayna Rusya krizinde belirsizlikler sürüyor

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Almanya'nın ülkesine silah satmayı reddetmesi hakkında açıklama yaptı. Kuleba, Almanya'nın bu kararının Ukrayna'da 'hayal kırıklığına' neden olduğunu söyledi.
Samet Dirican
|
24 Ocak 2022, Pazartesi - 12:59
Ukrayna Rusya krizinde belirsizlikler sürüyor

Kuleba, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, bölgedeki mevcut duruma rağmen Berlin yönetiminin Ukrayna'ya savunma teçhizatı tedarik etmeyi reddetmesini eleştirerek, "Almanya, bizi hayal kırıklığına uğrattı." ifadesini kullandı.

Şimdi Batı'nın Rusya'ya karşı birliğinin her zamankinden daha önemli olduğunu vurgulayan Kuleba, şöyle devam etti:

"Bunu başarmak ve Rusya'yı kontrol altına almak için hep birlikte büyük çaba sarf ediyoruz. Alman ortaklar bu tür söz ve eylemlerle bu birliği baltalamayı ve Vladimir Putin'i Ukrayna'ya karşı yeni bir saldırıya teşvik etmeyi bırakmalılar."

Kuleba, Ukrayna'nın Almanya'ya 2014'ten bu yana verdiği destek ve Rusya ile Ukrayna arasındaki silahlı çatışmaya yönelik diplomatik girişimlerinden dolayı minnettar olduğunu belirterek, "Ancak Almanya'nın mevcut açıklamaları hayal kırıklığına uğratıyor ve bu destek ve çabalara ters düşüyor." değerlendirmesinde bulundu.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, daha önce yaptıkları açıklamalarda, Ukrayna'ya silah satılmasını reddetmişti.

(AA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/1258422/ukrayna-rusya-krizinde-belirsizlikler-suruyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.