Meral Akşener: Korkutmaya çalışıyorlar

İyi Parti lideri Meral Akşener, Sezan Aksu'nun şarkı sözü üzerinden eleştirilmesi, Gazeteci Sedef Kabaş'ın tutuklanmasına ilişkin yaptığı değerlendirmede "İktidar herkesi korkutmaya çalışıyor. Bunlar kaybedeceğini anlamanın psikolojisine uygun davranışlar" dedi.
Ankara Masası
|
24 Ocak 2022, Pazartesi - 13:19
Meral Akşener: Korkutmaya çalışıyorlar

İYİ Parti Genel Başkanı Meral AkşenerSezen Aksu'nun şarkısındaki sözler nedeniyle hedef gösterilmesi ve gazeteci Sedef Kabaş'ın cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla tutuklanmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Halk TV yazarı Fikret Bila'ya konuşan Akşener, uygulamaların 1947 tarihli "Üç Hürriyet Misakı"nı hatırladığını belirtirken "İktidarın uygulamaları karşısında rahmetli Bayar ve rahmetli Menderes’in 1947 yılındaki Üç Hürriyet Misakı’nı açıp okudum yeniden. Tek parti yönetimi karşısında Bayar ve Menderes DP’nin kongresini toplamış ve bir komisyon raporu hazırlamışlardı. Üç Hürriyet Misakı olarak bilinen bu belge ile adil seçim kanunu, devlet başkanlığı ile parti başkanlığının ayrılması ve anayasaya aykırı kanunların kaldırılmasını istemişlerdi. Ve rahmetli İnönü de devlet adamı olarak bu üç istediği yerine getirmişti. Şimdi DP’nin devamı olduğunu söyleyen parti bu Üç Hürriyet Misakı’nı hatırlatıp, okutacak uygulamalar yapıyor." diye konuştu.

"Muhalefeti ve muhalifleri susturmaya çalışıyor"

Son dönemde kadınlara yönelik baskının arttığını belirten Akşener "İktidar herkese baskı yapıyor. Genel bir baskı politikası izliyor. Muhalefeti ve muhalifleri susturmaya çalışıyor. Bu arada kadınları daha güçsüz ve değersiz gördüğü için onlara daha acımasız baskı yapıyor. Ama kaybediyorlar. Seçmenin önüne sandık geldiğinde gideceklerini biliyorlar. Bunu bildikleri için korku salmaya çalışıyorlar." ifadelerini kullandı.

"Bize düşen görev sağduyulu ve soğukkanlı olmak"

Akşener muhalefete düşen görevin sandığı seçmene götürmek ve sandık güvenliğini sağlamak olduğunu da vurguladı. Akşener, "Bu baskı ve korkutma hamlelerine karşı bize düşen görev sağduyulu ve soğukkanlı olmaktır. Seçmenin önüne sandığı götürmektir. Ve seçim güvenliğini sağlamaktır. Seçim güvenliği çok önemli, bunu özellikle vurguluyorum. Bunu başaracağız; sandığı seçmenin önüne götüreceğiz ve güvenliğini sağlayacağız. Bunları seçimle göndereceğiz." diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1258503/meral-aksener-korkutmaya-calisiyorlar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.