Kemal Kılıçdaroğlu'ndan elektrik kesintilerine tepki! 'Beceriksizler'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sanayi bölgelerinde 3 gün yaşanacak elektrik kesintisine sosyal medya hesabından tepki gösterdi.
Ankara Masası
|
24 Ocak 2022, Pazartesi - 13:35
Kemal Kılıçdaroğlu'ndan elektrik kesintilerine tepki! 'Beceriksizler'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu paylaşımında "Sanayi tesislerine 3 gün boyunca enerji verilemeyecek. Bu iktidar bu ülkeye bunu da yaşattı. Tabii daha önemli işleri var. Gece yarısı sanatçıların evine baskın yaptırmak, gazetecileri atasözü paylaştılar diye hapse attırmak, dil koparmak… Beceriksizler!" diye yazdı.

Elektrik kesintisi kararı

Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) sanayiciye elektrik kısıtlaması uygulayabileceğini açıklamıştı. Enerji kesintileri nedeniyle Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, OSB başkanları, TOBB sektör meclis başkanları, oda başkanları, ASKON, MÜSİAD, TİM Genel Başkanları, BOTAŞ ve TEİAŞ’ın üst düzey yöneticilerinin katıldığı 3 saatlik online bir toplantı düzenlenmişti.

 Toplantının ardından alınan TEİAŞ, haftanın belirtilen 3 gününde sanayi bölgelerinin çektiği enerji yükünü yüzde 50 olarak sınırlandırdı. 

 Ulusal Elektrik Şebekesinde üretim kaynaklı yaşanan sıkıntı sebebiyle şimdilik 24 Ocak 2022 Pazartesi tarihinden itibaren 26 Ocak 2022 Çarşamba, 28 Ocak 2022 Cuma günleri elektrik kısıtlamasına gidilmesi zorunlu oldu. 72 saatlik kesintiye uymayacaklar için cezai işlem uygulanacağı da belirtildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1258514/kemal-kilicdaroglundan-elektrik-kesintilerine-tepki-beceriksizler
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.