Etimesgut Belediyesinden sokak hayvanları için mama ve su desteği

Etimesgut Belediyesi sokak hayvanları için ilçenin farklı noktalarına inşa ettiği hayvan evleri kapsamında mama ve su desteği sağlıyor.
Ecem Çetin
|
24 Ocak 2022, Pazartesi - 15:40
Etimesgut Belediyesinden sokak hayvanları için mama ve su desteği

Etimesgut Belediyesi sokak hayvanları için her mevsim su ve yiyecek desteği sağlıyor. 

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, her mevsim sokak hayvanlarına yiyecek ve su desteği sağladıklarını belirterek, "Kar nedeniyle yiyecek ve su bulamadığı için ölen her bir hayvanın vebali hepimizin üzerinedir. Kışın daha duyarlı olalım" çağrısı yaptı. 

Demirel, sokak hayvanlarının, yiyecek temini, barınması, tedavi ve aşılanmaları noktasında önemli hizmetler gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, "Kedi evlerimiz, kuş evlerimiz sokak hayvanları için birer sıcak yuvaya dönüştüler. 150'ye yakın noktada kedi evimiz var bu kedi evlerimizin kapısı daima açıktır. Ekiplerimiz düzenli olarak su mama bırakıyorlar. Sokak hayvanları için tesislerimizin bahçelerine, parklarımıza, ormanlarımıza ve ilçemizin dört bir yanına mama, yem ve su takviyesi yapıyoruz. 4 mevsim devam eden bu hizmetimize kışın biraz daha ağırlık veriyoruz" dedi.

Belediye bünyesinde örnek bir barınak hizmeti verdiklerini kaydeden Demirel, "Barınağımız 20 açık ve 20 kapalı olmak üzere toplam 40 bölmeden oluşuyor, her bölmeye en fazla 5 köpek yaşayabilecek şekilde dizayn edilmiştir, açık bölmeler istendiğin otomatik kepenk sistemi ile hem sıcağa hem de soğuğa karşı tedbir alınacak şekilde dizayn edilmiş, arka bölmeler de ısıtma sistemleri bulunmaktadır ayrıca bağımsız 3 karantina ve müşahede odası ,bulunmaktadır. Barınağımızın kapasitesi 200'dür" diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1258765/etimesgut-belediyesinden-sokak-hayvanlari-icin-mama-ve-su-destegi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.