İstanbul Büyükşehir, 'Uğur Mumcu' yu anacak

IGF-187373
|
24 Ocak 2022, Pazartesi - 16:33
İstanbul Büyükşehir, 'Uğur Mumcu' yu anacak

İstanbul Büyükşehir Belediye , yaşamı boyunca halkın doğru bilgiye ulaşması adına mücadele veren gazeteci-yazar Uğur Mumcu ve Türkiye’de katledilen tüm aydınlar için özel programlar düzenleyecek.

İSTANBUL (İGFA)-  Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı (UMAG), her yıl 24-31 Ocak tarihleri arasındaki ‘Adalet ve Demokrasi Haftası’nda yurdun birçok yerinde etkinlikler düzenleniyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), bu haftanın temsil ettiği tüm değerlere dikkat çekmek ve yitirdiğimiz tüm aydınları anmak için ücretsiz programlar hazırlıyor.

İBB Kültür Daire Başkanlığı’nın düzenleyeceği etkinliklerde söyleşi, sergi ve müzik dinletileri gerçekleştirilecek. Etkinliklerde Türkiye’nin yakın tarihinde siyasi cinayetlerle katledilen aydınlar ve gazeteciler anılacak. Yitirdiğimiz isimlerin gazetecilik mesleğine ve demokrasi mücadelesine katkılarını yeniden hatırlatacak.

İBB Bakırköy Cem Karaca Kültür Merkezi’nde düzenlenecek programlar 28-30 Ocak tarihleri arasında gerçekleşecek. Gazeteci-yazar Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan, Murat Ağırel, Timur Soykan ve Dil Derneği Başkanı Sevgi Özel’in yanı sıra İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı Nazan Moroğlu ile söyleşiler yapılacak. Ressam Göksen Ezeltürk’ün öldürülen gazetecilerin yağlı boya portrelerinden oluşan “Işık Olanlar”sergisi de İstanbullularla buluşacak.

Etkinlikler kapsamında ayrıca 29 Ocak akşamı İBB Orkestralar Türk Halk Müziği Topluluğu, 30 Ocak akşamı ise müzisyen Soner Olgun; Uğur Mumcu ve öldürülen tüm aydınlarımız için bir konser gerçekleştirecek.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1258864/istanbul-buyuksehir-ugur-mumcu-yu-anacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.