Niğde Sağırlar Spor Kulübü yerel yönetimlerden destek bekliyor

IGF-187389
|
24 Ocak 2022, Pazartesi - 18:13
Niğde Sağırlar Spor Kulübü yerel yönetimlerden destek bekliyor

Niğde Sağırlar Kültür Eğitim Gençlik ve Spor Kulübü Futbol takımının geçmişinde, Türkiye Şampiyonluğunun yanı sıra bölge turnuvalarında da birçok kupa bulunuyor.

Murat Karakaya (NİĞDE İGFA)- Türkiye genelinde ilimizi temsil eden, 60 kayıtlı üyesinden 25 sporcusu olan kulüp, 6 yıl öce kendilerine verilen spor malzemeleri ile Niğde’yi temsil etmeyi sürdürüyor. 3-6 Şubat tarihleri arasında Adana’da yapılacak olan Türkiye İşitme Engelliler 1 Lig şampiyonasında Niğde’yi temsil edecek olan takım oynayacakları maçlara eskimiş, yıpranmış kramponlarla çıkacak.

Süper lige giden yolda mücadele edecek olan takımın spor malzemeleri ise görenleri şaşkına çeviriyor. Türkiye Görme Engelliler Derneği Niğde Şube Başkanı Hatice Yalçıner’in tercümanlığında kendilerine destek isteyen Niğde Sağırlar Spor Kulübü Derneği Başkanı Hasan Kılıç; "Gittiğimiz şehirlerde biz Niğde’yi temsil ediyoruz ama kullandığımız malzemelerle dalga geçiliyor" diyerek kendilerine destek istedi. Hasan Kılıç; ‘’Birçok yere müracaat etmemize talepte bulunmamıza rağmen, isteklerimiz yerine gelmiyor. Diğer şehirlerde yaptığımız spor müsabakalarında diğer arkadaşlarımızın giyimleri malzemelerini görünce utanıyoruz. Onların kıyafetleri ışıl ışıl ama bizim spor kıyafetlerimiz ve malzemelerimiz yırtık, eski durumda. Bizimle dalga geçtikleri de oluyor.” dedi.

6 YILDIR AYNI KRAMPONYA MAÇA ÇIKIYORLAR

Spor ayakkabılarını en son 6 yıl önce aldıklarını ve kullanılacak bir tarafının kalmadığını söyleyen dernek başkanı oynayacakları maça yırtık kramponlarla çıkmak zorunda olduklarını belirtti.

Kılıç; ‘’ Ayakkabıların kullanılacak bir tarafı kalmadı ama mecburen giymek zorunda kalıyoruz. Defalarca tamir ettirdik. 3-6 Şubat tarihleri arasında Adana’da müsabakalarımız olacak kalacak yerimizi Gençlik Spor İl Müdürlüğümüz sağ olsun ayarladı ama spor kıyafetlerimiz çok eski. Yeme içme masraflarımız da bize ait olduğu için bunları karşılayamıyoruz. Biz karşılaşmalara başlamadan moral motivasyon anlamında bu sebeplerden çöküntü yaşıyoruz. Bu sorunları düşünmekten de ilimizi temsil edemiyoruz. Yırtık ayakkabı ve spor malzemeleri ile ne yapabiliriz. Niğde’de çalmadığımız kapı kalmadı. Ama bize spor malzemeleri konusunda kimse yardımcı olmuyor.” dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1259024/nigde-sagirlar-spor-kulubu-yerel-yonetimlerden-destek-bekliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.