27. Atça Deve Güreşi Festivali düzenlendi

IGF-187403
|
24 Ocak 2022, Pazartesi - 19:48
27. Atça Deve Güreşi Festivali düzenlendi

Sultanhisar ilçesinin Atça Güreş arenasında düzenlenen deve güreşi festivalinde deve sahipleri havanın güzel olması nedeni ile sevindiler. 150 pehlivan deve güreş tuttu. Çocuklardan ücret alınmadı. Pehlivan develer Belediye hizmetleri yararına güreştiler.

D. Temel YURDAER (HÜRAYDIN GAZETESİ)- Aydın’ın Sultanhisar ilçesinin Atça Deve Güreş arenasında Deve Güreşi Festivali düzenlendi. Bu yıl 27’ncisi düzenlenen festivalde develer güneşli ve soğuk bir havada güreştiler. Sultanhisar Belediyesi tarafından düzenlenen Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenen güreşlerde pehlivan develer renkli görüntülere sahne olurken, 150 pehlivan devenin güreş tuttuğu arenada vatandaşlar
güreşlere ilgi gösterdi.

Güreşler Atça Deve Güreş arenasında saygı duruşu İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Güreşlerde Ege Marmara ve Akdeniz bölgelerinden 150 seçkin pehlivan güreş devesi güreş tuttu. Kadınların ve çocukların ücretsiz izlediği Deve Güreş Festivalinde CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Yenipazar Belediye Başkanı M. Yüsran Erden ve çevre ilçelerin Belediye Başkanları ile 10 bin kişi güreşleri izledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1259104/27-atca-deve-guresi-festivali-duzenlendi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.