Murat Ilıkan: Popstarların da takipçisi var

ABB Meclisi MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan, Başkan Mansur Yavaş'ın anketlerde önde çıkmasıyla ilgili "Birçok popstarın da birçok takipçisi var ve beğeni alıyor." diye konuştu.
Ankara Masası
|
26 Ocak 2022, Çarşamba - 13:06
Murat Ilıkan: Popstarların da takipçisi var

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Meclisi MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan, Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in Ankara'ya ve gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Ilıkan, Atik'in "Eleştiriyorsunuz ama Mansur Yavaş anketlerde önde çıkıyor. Bunu neye bağlıyorsunuz" sorusuna " Sosyal medyanın etkin olduğu bir dönemde yaşıyoruz. Bu sosyal medyanın etkin olduğu dönem öyle bir dönem ki birçok popstarın da birçok takipçisi var ve beğeni alıyor." dedi.

Pandemiyle birlikte insanların sosyal medyayı daha etkin kullandığını, bunun Mansur Yavaş'a bir rüzgar yakalattığını ifade eden Ilıkan "İnsanlar sosyal yaşamdan ziyade sosyal medyayı tercih ediyor gündelik yaşamda. Bir de pandemi döneminin ağır bir etkisi var çünkü insanlar etkileşimi daralttılar. Atatürk Bulvarı'nda yürümeyince, üzerine su sıçramayınca yapılmadığını bilmiyor vatandaş. Sokağa çıkma azaldı. Bir de bu dönemsel bir şey. Mansur Bey seçimden sonra bir rüzgarla devam etti. Bilmiyoruz nice siyasetçiler var ki toplumun yüzde 40'ının oyunu aldılar baktığınızda 15 kişi gelmiyor mitingine. Bilmiyoruz yarın ne olur ne biter. Pandemiden dolayı insanların bakış açıları ve baktıkları noktalar değişti." diye konuştu.

"Önce farzlar vardır"

Ilıkan, Mansur Yavaş'ın öncelikli hizmetleri yapmadığına vurgu yaparken şöyle devam etti;

Reel bakması için bizim gibi gezip görmesi lazım. Toplumda bu teveccüh oluşması normaldir. Bu vatandaşların belli kampanyalara ön ayak olması da normaldir. Biraz önce söylediniz ya bakkal borçları ödendi diye bakkalların borçları ödensin güzel bir şey, biz de askıda ekmek uygulaması yaptık birçok vatandaş bunlara iştirak etti. Allah razı olsun insanlar hayırseverlik müessesini çalıştırdılar. Burada da bir popilizm ve bir gücü almışsanız vatandaşın faydasına yapmak güzel bir şey. Ama bu belediye faaliyeti değildir. Bu vatandaşın hayırseverliğini kullanabileceği bir alan oluşturmuşsunuzdur. Vatandaş ödemiş, belediye bütçesinden ödenen bir şey değil. Bizim sorguladığımız belediyenin gücüyle yapmanız gereken işler. İnsanların yükümlülükleri sırayladır. Önce farzlar vardır, sırayla gider nafilelere kadar uzanır. Şimdi siz farzınızı yerine getirmiyorsunuz. 

Hayvan barınaklarına pandemi bahanesi

Sokak hayvanlarıyla ilgili son dönemde Ankara'da yaşanan sorunlara da değinen Ilıkan, Ankara Büyükşehir Belediyesinin bu konuda bir adım atmadığını dile getirdi. Hayvan barınağı yapımına ilişkin sorularına ise pandeminin bahane gösterildiğini belirtti.

Ilıkan,  "Mansur Yavaş’ın o imaj yönetiminin o popüleritenin sınırında kaldı." diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1261739/murat-ilikan-popstarlarin-da-takipcisi-var
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.