Kılıçdaroğlu'ndan çok konuşulacak açıklama: 6 milyar lira peşkeş çekildi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu beklenen açıklamasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, hedef alarak, "Tek bir imzayla 6 milyar lira çeteye peşkeş çekiliyor. Hazinenin kasasını soyanlar doymamış ve daha çok para istemişler ve imzalamak zorunda kalmış" dedi.
Zeliha Demirci
|
26 Ocak 2022, Çarşamba - 22:14
Kılıçdaroğlu'ndan çok konuşulacak açıklama: 6 milyar lira peşkeş çekildi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 26 Ocak akşamı saat 22.00’de önemli bir açıklama yapacağını duyurmasının ardından Twitter hesabından bir video paylaştı. 

Devlet kurumlarında çalışan memurlar tarafından kendisine yapılan yolsuzluklar ile ilgili belgeler yağdığını açıklayan Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: "


Biliyorsunuz bundan bir süre önce devlete ve devleti oluşturan bürokratlarımıza seslendim. Çünkü devlet ve parti ayrı şeylerdir; partiler gelir gider, devlet ise bakidir. Ama saraydaki önce AK Partiyi zaptı altına aldı. Sonra tüm kurucularını partiden attı. Sonra partisini ailesine peşkeş çekti. En sonunda da devleti ailesinin isteklerine boyun eğdirdi. Ben de bürokratlara seslendim. Seslendim çünkü nabız atıyor mu duymam gerekiyordu. Var Sevgili Halkım, var. Bu devletin bürokrasisinin hala kalbi atıyor. Vatansever bürokratlar hala oradalar. Vatanseverler bu saraylı ve ailesinin kanun dışılığına, suç mahiyetindeki isteklerine direniyorlar. Uzun zamandır işte bu yüzden konuşamadım. Belge yağıyor. Yolsuzluklar, israflar, peşkeşler… Bugün sizi bu belgelerden sadece bir tanesine şahit olmanız için davet ettim. Bu değil. Bu da değil. Bunu da anlatmıyorum, isterseniz anlatabilirim. Siz de görün. Yüzlercesi var. Bazıları bizzat saraydaki şahıs tarafından imzalanmış. Görüyorsunuz değil mi. Bu şerde şöyle bir hayır var: Beyt-ül mala el uzatan bu belgelerin arkasında kim var. Hepimiz görüyoruz. Peki bir belgeyi anlatayım.  3 Nisan 2018. Bir açık ihale yapılır. Bu ihaleye 15 firma katılır. İhalenin bedeli 3 Milyar 198 milyon 743 bin 127 lira ama kazanan firmaya bu ihale verilmez.

Aynı ihale tekrar açılır. 5'li çeteye peşkeş çekilir. Saraydaki şahıs ne için imza atıyor anladınız mı? 6 milyarlık fark için… Tek bir imzayla 6 milyar lira çeteye peşkeş çekiliyor. Hazinenin kasasını soyanlar doymamış ve daha çok para istemişler ve imzalamak zorunda kalmış. Aslında ben size saraylı ve ailesinin yaptığı bir yolsuzluğu daha anlatmaya gelmedim. Ben bugün hala devletimizde vatanseverler, direnenler var demek için sizleri evime davet ettim. Bu vatanseverler yüzlerce belgeyi göndermeye devam ediyorlar. Denetleme ile görevli kurumlarının onurlu memurları da bu işleri incelemeyi bırakmış değiller tarihe not düşecek raporlarını hazırlamaya devam ediyorlar. Hiç merak etmeyin bu daha başlangıç, hepsini açıklayacağız. Ey şahıs sana çok sürprizlerim var. Benim karşıma çıkamıyorsun ama şu saatte yine ekranlara çıkmışsın. Karşısındaki gazetecilere sesleniyorum ‘bu belgeleri sorabilir misiniz?’ Neyse sormasanız da bu devletin onurlu bürokratları, halkımız da soruyor soracak…”


http://www.ankaramasasi.com/haber/1262376/kilicdaroglundan-cok-konusulacak-aciklama-6-milyar-lira-peskes-cekildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.