Cumhurbaşkanı Erdoğan elektrik faturalarına yeni düzenlemeyi duyurdu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Vatandaşlarımızdan gelen şikayetler neticesinde ilgili kurumlarımıza elektrik tarifelerinin yeniden düzenlemesi talimatını verdik. Elektrikte aylık tüketimi 150 kilovattan 210 kilovata çıkarıyoruz" dedi.
Zeliha Demirci
|
31 Ocak 2022, Pazartesi - 18:54
Cumhurbaşkanı Erdoğan elektrik faturalarına yeni düzenlemeyi duyurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaklaşık 2 saat 20 dakika süren Kabine Toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan, Kabine değişliğiyle ilgili "Değişen şartlara ve ihtiyaçlara göre kabinede revizyona gitmemiz doğaldır. Kabinede görev değişimi de bir bayrak yarışıdır. Bundan sonra da gerektiğinde değişimler yapabiliriz" ifadelerini kullandı.

Elektrik faturalarıyla ilgili vatandaşlardan şikayetler geldiğini belirten Erdoğan, "Vatandaşlarımızdan gelen şikayetler neticesinde ilgili kurumlarımıza elektrik tarifelerinin yeniden düzenlemesi talimatını verdik. Elektrikte aylık tüketimi 150 kilovattan 210 kilovata çıkarıyoruz" açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "En düşük tarifede günlük 5 kilovat olarak hesaplanan elektrik tüketim tutarını 7 kilovata dolayısıyla aylık tüketimi 150 kilovattan 210 kilovata çıkarıyoruz. Şubat ayında sarf edilecek elektriğin faturası, vatandaşlarımız lehine yapılacak yeni düzenlemeye uygun şekilde gelecektir. Dezavantajlı ailelerin anaokuluna ve ana sınıfına devam eden çocuklarına yönelik yıllık 500 milyon liralık yeni bir destek paketini hayata geçiriyoruz. Elektrik faturalarının iki-üç kat arttığı yönündeki şikayetler üzerine ilgili kurumlarımıza elektrik tarifelerinin yeniden düzenlenmesi talimatını verdik" diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1270412/cumhurbaskani-erdogan-elektrik-faturalarina-yeni-duzenlemeyi-duyurdu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.