Öğretmen Meslek Kanunu'nu protesto eden eğitimciler TBMM önüne geldi

Öğretmen Meslek Kanun Teklifi’ni protesto etmek amacıyla TBMM önünde gelen öğretmenler ile polis arasında arbede yaşandı.
Zeliha Demirci
|
01 Şubat 2022, Salı - 20:11
Öğretmen Meslek Kanunu'nu protesto eden eğitimciler TBMM önüne geldi

TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmeye devam edilen Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu protesto etmek, Eğitim Sen ve Eğitim İş’in çağrısı üzerine Meclis’in önüne gelen öğretmenler ve çevik kuvvet arasında arbede yaşandı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve CHP Milletvekili Süleyman Girgin, öğretmenlere destek olmak amacıyla Meclis’in önüne çıktı.

Öğretmenlere destek olmak ve meslek yasasına karşı toplanan imzaları TBMM’ye sunmak amacıyla Meclis önüne gelen Eğitim İş Genel Başkanı Kadem Özbay, yaşananları anlattı. Meclis’e gelme amaçlarını, “Birinci dereceden muhatabı oldukları metin konusunda vekilleri son kez uyarmak” olarak açıklayan Özbay, “Bu teklif yasalaşırsa yalnızca öğretmenler değil, tüm yurttaşlar bölünecek” diye konuştu.


Polisin tutumunu eleştiren Özbay şunları kaydetti: “Bugün Meclis’in en tepesinde ‘Egemenlik milletindir’ yazar. Biz de bu milletin bir parçasıyız. Bu milletin aydınlatılması anlamında önemli bir mücadele yürüten öğretmenleriz. Öğretmenleri ilgilendiren bir meslek kanunu Meclis’te görüşülüyor. Ne Meclis’in önünde ne de içerisinde bir söz söylememize tahammül edilemiyor. Kendi yandaşlarınızla büyüttüğünüz sendikayı da alın yanınıza, eğer bir kişi bu kanuna sahip çıkarsa gerçekten başka söze de gerek kalmayacak. Kimsenin kabul etmediği, 12 maddeye sıkıştırılmış, bir teneffüs aralığında hazırlanabilecek, öğretmenleri kategorize eden, ayrıştıran ve en tehlikelisi idareye birçok yetkiyi devreden tekliften bahsediyoruz. Bu taslak bu haliyle hem iş güvencemizi tartışılır hale getirecek hem de iş barışını bozacaktır.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/1272841/ogretmen-meslek-kanununu-protesto-eden-egitimciler-tbmm-onune-geldi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.