Çelik'ten Macron'a cevap

Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Macron'un kırmızı çizgi açıklamasına tepki gösterirken "Türkiye kırmızı çizgiyi kendisine iade etmesini bilir" diye konuştu.
Ankara Masası
|
01 Eylül 2020, Salı - 19:40
Çelik'ten Macron'a cevap
AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrası AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklama yaptı.

Çelik Akdeniz'de yaşanan krize değinirken, Yunanistan'a ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron'a tepki gösterdi.

Çelik, Macron'un 'kırmızı çizgimizi gösterdik" açıklamalarına cevap verirken "Macron, kendi sahamızda, Mavi Vatan'ımızda kırmızı çizgi ilan ediyorsa, biz o kırmızı çizgiyi Macron'a aynen iade ederiz" diye konuştu.

"Şaka kaldırmayacağımızı bildirmek isterim"

Akdeniz'de Türkiye'nin yüzde yüz haklı olduğunu belirten Çelik " Yunanistan boyunu aşan işlere kalkışıyor. Doğu Akdeniz’deki gelişmeleri çok yakından takip ediyoruz. Türkiye yüzde yüz haklıdır. Uluslararası anlaşmalara baktığımızda da haklılığını görürüz. AB Yunanistan’ın yaptıklarını destekler noktadır. Yapılan iş Yunanistan’ın şımarıklığını artıracak şekildedir. Biz çalışmalarımızı yetki alanda yapıyoruz. Meis adasının kıta sahanlığı olamaz. Türkiye’ye 2 kilometre Yunanistan’a 540 kilometre uzaklıktadır. Paris Anlaşması’na göre Meis Adası silahsızlandırılmıştır. Belli ölçüde bir güç bulunabilir. Yunan Başbakanı’nın gidip yalvarmadığı ülke kalmamıştır. Mavi Vatan konusunda şaka kaldırmayacağımızı bildirmek isterim" diye konuştu.

Çelik'in açıklamalarından satır başları şöyle:

Cumhurbaşkanımızın katılımıyla Malazgirt zaferi görkemli bir şekilde kutlandı. Diğeri de 30 Ağustos'taki bayramımızdı. Sultan Alparslan'ın önderliğinde yapılan Malazgirt'le birlikte Anadolu'ya geldik, Kurtuluş Savaşımızın Gazi Mustafa Kemal'in önderliğinde yapılanla biz buradayız ve bir yere gitmiyoruz mesajını verdik. Birinde buraya geldik, diğerinde de bizi buradan göndermek isteyenlere asla gitmiyoruz, burada kalmaya devam ediyoruz dedik. Sultan Alparslan'ı ve Gazi Mustafa Kemal'i bir kez daha minnetle, saygıyla, rahmetle andık.

"Baştan aşağı yalan"

Milli günlerimiz arasında hangisi diğerinden üstündür gibisinden sanal yarışlar oluşturmaya çalışanlar travmaya dönüştürme siyasetlerine devam ediyorlar. Bu millet birdenbire ortaya çıkmadı. Bir kökü var geleneği ve yaşadığı pek çok sosyal ve siyasi olaylar var. Tamamen yalan ve fitneye dayalı propaganda yapıldı. İçişleri Bakanlığının yasakladığına dair baştan aşağı yalanlar söylendi.

"Sosyal medyada gündem oluşturuyorlar"

Bu sene Kovid tedbirleri sebebiyle İletişim Başkanlığımızın organize ettiği 300 İHA ile yapılan ışık gösterisi herkesin beğenisini kazandı. Bu yalanlar çok çabuk şekilde oluşturuluyor ve hızlı bir şekilde yayılıyor. Bir fitne şebekesi hemen çalışmaya başlıyor. Sosyal medyada gündem oluşturuyorlar. Uygulanan tedbirler bu yıl içerisinde 23 Nisan, 19 Mayıs'ta da söz konusuydu. 15 Temmuz'da da söz konusuydu. Ramazan ve Kurban bayramlarındaki bayramlaşma için de söz konusuydu.

Tarihimizi bölmeye çalışan bu siyasi yaklaşımları ve bunların peşinden sürüklenenleri bir kere daha uyarmak istiyoruz. Bu iş sağlıklı bir şey değil. Milletin tarihi pastanın dilimleri gibi isteyenin isteyenin dilimi alacağı bir yapı değiltir. Tarihi olmayanın tarifi olmaz. Malazgirt'ten 30 Ağustos'a kadar aynı şekilde birlik ve tazelikle hatırlatılması bir kazanım olarak görülmelidir.

Peynir ithal edilecek mi?

Türkiye'nin peynir ithal edecek diye açıklamalar yapıldı. Böyle bir şey yok arkadaşlar. Siyasetçi olmalarına rağmen iki satır okumadan suçluyor. Muhalefet yapmanın bir seviyesi olması lazım. İşin aslı 17 Mayıs 2018'de Venezuela ile ticari anlaşma imzalamışız. Bunda hiçbir şekilde sanayi ve tarım ürününde ithalat yapacağımıza dair hüküm yok. Esasında olmayan bir şey üzerinden muhalefet yapılıyor. Bunu sadece yalan siyaseti nasıl üretilirle ilgili bir örnek olarak veriyorum.

"Yunanistan korsan devlettir"

Doğu Akdeniz'deki gelişmeleri çok yakından takip ediyoruz. Herhangi bir tartışmaya mahal vermeyecek şekilde şunu söyleyebiliriz, Türkiye bu konuda yüzde yüz haklıdır. Yunanistan bugün için Doğu Akdeniz'de korsan devlettir. Boyunu aşan işlere kalkışıyor. Arkasında koşulsuz AB desteğini alarak hukuk, siyaset, ahlak dışı çabaların içine giriyor. Burada trajik olarak AB'nin durumudur.

http://www.ankaramasasi.com/haber/127387/celikten-macrona-cevap
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.