Ankaralı kuaförler zam yapamamaktan şikayetçi

Ankara'da yaşanan yoğun kar yağışı ve soğuk hava kuaförleri vurdu. Artan maliyetlerin yanında kar yağışının yüzde yüz müşteriyi etkilediğini belirten kuaför Aygül Ünal, "Soğuk hava ve kar işimizi kesinlikle yüzde yüz etkiliyor. Kar-kış ekonomik sorunları bırak, Kovid-19 döneminde bile devletten bir destek alamadık. Bizim işimiz önceden bakımdı şimdi lüks oldu." dedi.
Ecem Çetin
|
02 Şubat 2022, Çarşamba - 14:31
Ankaralı kuaförler zam yapamamaktan şikayetçi

Kadınların vazgeçilmezi kuaförler,  artık birer lüks haline geldi.  Son zamanlarda artan maliyetlerden en çok etkilenen sektörler arasında bulunan kuaförler, kadınların bakım harcamalarında kısıtlamalara gitmesiyle birlikte müşteri bulmakta güçlük çekiyor. 

Peki kuaför esnafında son durum ne? Artan maliyetler zam mı beraberinde getirecek mi? Tüm bu soruları ve daha fazlasını Kuaför Aygül Ünal Ankara Masası'na yanıtladı. 

"Soğuk hava işimizi etkiledi, dükkan kapattık" 

Soğuk havanın işlerini etkilediğini söyleyen Ünal, "Soğuk havalarda müşteri oranlarında bir azalma oldu. Biz, en son kar yağdığında dükkanı kapatmak zorunda kaldık. Soğuk hava işimizi o derece etkiledi. Kar durduktan, yollar açıldıktan sonra insanlar tekrar gelmeye başlıyor. Soğuk hava ve kar işimizi kesinlikle yüzde yüz etkiliyor. " ifadelerine yer verdi.

"Bizim işimiz bakımdı lüks oldu"

Zam yapmayı düşündüklerini ama bunu müşteriye yansıtamadıklarını dile getiren Ünal, "Yapmayı düşündüğümüz bir zam var. Ama biz bunu yapamıyoruz. Çünkü biz, bize gelen zammı aynı oranda müşteriye yansıtırsak insanlar bize gelmezler. Bizim işimiz önceden bakımdı şimdi lüks oldu. Şuan bizim kazancımız biraz daha azalıyor. Biz zamdan etkileniyoruz ama bunu yansıtamıyoruz. Yüzde 100 etkileniyorsak, yüzde 50 yansıtabiliyoruz. Maliyetlerimizi kurtaracak kadar zam yapamıyoruz." dedi. 

"Kovid-19 döneminde bile bir destek alamadık biz"

Devletten beklentilerinin olduğunu ancak beklentilerinin karşılanmadığını aktaran Ünal, "Kar-kış ekonomik sorunları bırak, Kovid-19 döneminde bile bir destek alamadık biz . Bu da bizi etkiledi. En azından biz, nakit para desteği vermese bile sigortadan, stopajdan bir şeyler yapılabilirdi. Hiçbirini yapmadılar." şeklinde konuştu.

"Popüler işlem, Brezilya fönü"

Şuanda tercih edilen popüler işlemin  Brezilya fönü olduğunu belirten Ünal, "Modalaşan bu son dönemlerde. Hem saçların bakımı yapılıyor hem de kalıcı. Bu sayede insanlar sürekli föne gelmemiş oluyor." diye konuştu. 



http://www.ankaramasasi.com/haber/1274919/ankarali-kuaforler-zam-yapamamaktan-sikayetci
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.