Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan milletvekillerine MHP ve BBP talimatı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın basına kapalı bir şekilde gerçekleştirdiği toplantıda "Cumhur İttifakı çok değerli, gözümüz gibi sahip çıkmalıyız" dediği ve "“MHP’ye, BBP’ye karşı olabildiğince olumlu olun. Bunlar bizim bileşenlerimizdir. İlişkileriniz güzel olsun" ifadelerini kullandığı öğrenildi.
Ankara Masası
|
03 Şubat 2022, Perşembe - 09:28
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan milletvekillerine MHP ve BBP talimatı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti milletvekilleriyle yaptığı basına kapalı toplantıda bazı talimatlar verdiği ortaya çıktı.

Milliyet’ten Önder Yılmaz’ın kulis haberine göre: Cumhurbaşkanı Erdoğan Millet İttifakı çatısı altında toplanan muhalefeti "yıkım ekibi" olarak nitelendirdi. 

Erdoğan'ın " Cumhur İttifakı çok değerlidir ve korunması gerekir" dediği ifade edilen haberde, vekillere şu talimatları verdiği aktarıldı;  

"Cumhur İttifakı çok değerlidir ve korunması gerekir. MHP'ye yönelik tepkiler, yaklaşımları asla kabul etmiyoruz. MHP’ye, BBP’ye karşı olabildiğince olumlu olun. Bunlar bizim bileşenlerimizdir. İlişkileriniz güzel olsun. Beraber yol arkadaşlığı yapıyoruz. Cumhur İttifakı'nı güçlendirmeliyiz. Sakın olumsuz şeyler söylemeyin. Muhalefet nifak çıkarmak için her şeyi yapıyor. Biz onlar gibi değiliz. Azami müştereklerimiz var. Ülkemiz için gayret sarf ediyoruz. Onların içinde ise fikri beraberlik bile yok, yıkım için bir araya gelmiş bir ekip. Biz inşa için biraradayız, onlar imha için. Dolayısıyla bizim daha çok çalışmamız lazım."

Seçim söylemine tepki

B ir milletvekilinin "seçim sathı mahallindeyiz" ifadesi kullanmasına tepki gösteren Erdoğan "Ne seçimi! Hayır, ne alakası var. Seçim 2023'te zamanında yapılacak. Ama siz seçim varmış gibi çalışacaksınız" dediği öğrenildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1277084/cumhurbaskani-erdogandan-milletvekillerine-mhp-ve-bbp-talimati
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.