Muhalefetten enflasyon rakamlarına tepki

Türkiye İstatistik Kurumu'nun enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından muhalefetteki siyasi parti yöneticileri sosyal medya hesaplarından gösterdi. CHP'li Öztrak, "Nasıl başladılar? 2002 tüketici enflasyonu yüzde 29,7. 2002 üretici enflasyonu yüzde 30,8. Nasıl gidiyor? 2021 tüketici enflasyonu yüzde 36,1. 2021 üretici enflasyonu yüzde 79,9." dedi.
Ankara Masası
|
03 Şubat 2022, Perşembe - 13:32
Muhalefetten enflasyon rakamlarına tepki

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) aralık ayı enflasyon verilerini açıkladı. Yıllık enflasyon yüzde 36,08, aralık ayı enflasyonu ise yüzde 13,58 olarak belirlendi.

TÜİK'in oranları açıklamasının ardından siyasi parti yetkilileri sosyal medya hesaplarından oranlara tepki gösterdi.

CHP Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, AK Parti'nin iktidara geldiği 2002 yılı ile bugünü kıyaslarken, "Nasıl başladılar? 2002 tüketici enflasyonu yüzde 29,7. 2002 üretici enflasyonu yüzde 30,8. Nasıl gidiyor? 2021 tüketici enflasyonu yüzde 36,1. 2021 üretici enflasyonu yüzde 79,9." dedi.

'RTE, RunTime Error verdi'

Dün açıklanan Ocak ayı dış ticaret açığının tüm zamanların rekorunu kırdığını belirten Öztrak, "Bu gün de aylık enflasyon mevcut seride Ocak rekorunu kırdı. Enflasyonu cari fazlayla düşürme safsatası "RTE", RunTime Error, (Çalışma Hatası) verdi." ifadelerini kullandı.

"Bu utanç ortadan kaldırılmalıdır"

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, "Aralık ayında enflasyon yüzde 13,58 artarken, yıllık enflasyon yüzde 36.8 oldu. Memur ve emekli maaşları vatandaşın geçinebileceği bir düzeye yükseltilmelidir. 2 bin TL altında emekli aylığı alanlara düzenleme getirilmeli bu utanç ortadan kaldırılmalıdır." değerlendirmesini yaptı.

İYİ Parti Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu: Enflasyon; 2002 yüzde 29.7, 2021 yüzde 36.1. Aldığınız yerde bıraksanız olurdu.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Garo Paylan: Asgari ücret zammını daha işçinin cebine girmeden geri aldı bu vicdansızlar. Enflasyon en adaletsiz vergidir.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu: İktidarın sebep olduğu yıkımı artık TÜİK bile perdeleyemiyor. TÜİK'in sipariş usulü hazırladığı verilere göre dahi 20 yılın en yüksek enflasyonunu gördük. İktidarın 85 milyon üzerinde yaptığı ekonomi deneyi ülkemizi uçuruma sürüklüyor. Bu akıl dışı ekonomik deney bir kez daha göstermiştir ki AK Parti sebep, yüksek enflasyon sonuçtur!

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal: Bu tablo ve açıklanan enflasyon rakamları, Akp’nin uyguladığı ‘naslı/talimatlı/sopalı’ Ekonomi Modelinin uygulanabilirliğini imkansız kılıyor! Denediniz ve yanıldınız! Akp acilen bu deneme/yanılma metodu ve ‘fantezik’ Ekonomi politikasından vazgeçmeli! Faturası çok ağır.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: TÜİK’in açıkladığı değil, vatandaşın yaşadığı enflasyonu görmek için güne İstanbul Bayrampaşa Hali'ni ziyaret ederek başladık! Ne kadar saklamaya çalışırsanız çalışın; Kral Çıplak! Bu iktidarla geçim olmaz! Geçim için, seçim lazım!

http://www.ankaramasasi.com/haber/1277469/muhalefetten-enflasyon-rakamlarina-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.