Dışişleri'nden Avusturyalı bakanın iddialarına cevap

Dışişleri Bakanlığı Avusturyalı bakanın 'ülkemizi ikiye bölmeye çalışıyorlar" iddiasıyla ilgili "bu iddiaların arkasında Türkiye karşıtı çevrelerin olduğu aşikardır" açıklamasında bulundu.
Ankara Masası
|
02 Eylül 2020, Çarşamba - 00:08
Dışişleri'nden Avusturyalı bakanın iddialarına cevap

Avusturya Uyum Bakanı Susanne Raab, bugün yaptığı açıklamalarda Türkiye'nin ülkesine bölmeye çalıştığını iddia ederek "Türkiye'nin etkisinin önüne geçmek için elimizden gelen her şeyi yapmalıyız. Çünkü bu etki, entegrasyon için bir zehirdir" ifadelerini kullanmıştı.

Avusturyalı bakanının skandal açıklamalarına Dışişleri Bakanlığı tepki gösterirken iddiaların Türkiye karşıtı çevreler tarafından ortaya atıldığı ifade edildi.

"Hayretle karşılıyoruz"

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye üzerinden suni gündem oluşturulmaya çalışıldığını belirtilirken, şu ifadeler kullanıldı;

Avusturya makamlarınca ülkemiz hakkında ortaya atılan mesnetsiz iddiaları reddediyoruz. Bu iddiaların arkasında Türkiye karşıtı çevrelerin olduğu aşikardır.

Avusturya Hükümetinin, bu iddialardan tamamen gayri-ciddi reflekslerle ülkemizi itham eden sonuçlar çıkarmasını hayretle karşılıyoruz.

Yapılan beyanlar, Avusturya siyasetinin, popülist söylem sarmalından ve Türkiye karşıtlığı saplantısından kurtulamadığını da bir kez daha göstermiştir. Bu durumun, Avusturya’daki Türk toplumunun huzurunu kaçırdığı ve Türkiye – Avusturya ilişkilerine zarar verdiği bilinmelidir.

Avusturya Hükümetini, sığ iç siyasi hesaplarla Türkiye üzerinden suni gündem peşinde koşmaktan vazgeçip, devlet ciddiyetiyle ve sağduyuyla hareket etmeye ve samimi işbirliğine davet ediyoruz.


Avusturyalı bakandan Türkiye'ye korkunç suçlama!

http://www.ankaramasasi.com/haber/127769/disislerinden-avusturyali-bakanin-iddialarina-cevap
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.