Ali Öztunç'dan iktidar cephesine eleştiriler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, AK Parti'nin oy oranın yüzde 30'un altına düştüğünü belirtirken "AK Parti ampulle geldi, elektrik faturalarıyla gidecek" dedi. Ayrıca, Adalet Bakanlığına yeni atanan Bekir Bozdağ için 'kurşun asker' benzetmesi yapan Öztunç, Fahrettin Altun için 'trol' suçlamasında bulundu.
Ankara Masası
|
03 Şubat 2022, Perşembe - 15:10
Ali Öztunç'dan iktidar cephesine eleştiriler

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in konuğu oldu.

Ekonomi ve siyasi gündemin konuşulduğu programda Ali Öztunç sabah açıklanan enflasyon rakamlarına değindi.

Yüzde 50'ye yakın açıklanan enflasyonun rakamlarına ilişkin Cumhurbaşkanı'nın "Ocak ayında enflasyon düşecek" sözlerini hatırlatan Öztunç "Sayın Cumhurbaşkanı Enflasyon düşecek diyorsa, enflasyon yükselecek demektir. Cumhurbaşkanı'nın yanında eskiden akil insanlar, yol arkadaşları vardı. Ama artık onu uyaran yok. Erdoğan ne söylerse tam tersi oluyor. Vatandaş asıl enflasyonu 2 ay sonra görecek. Ak Parti dönemi kuyruk dönemi oldu.Türkiye yönetilemiyor artık." dedi.

"Ampülle geldi, elektrik faturalarıyla gidecekler"

Geçmiş dönemlerden örnek veren Ali Öztunç, Türkiye'nin ekonomik krizden çıkmasının tek yolunun seçim olduğunu söyledi. Ak Parti'nin oy oranını yüzde 30'un altında, MHP'nin oy oranını yüzde 5 olduğunu belirten Öztunç "AK Parti ampulle geldi, elektrik faturalarıyla gidecek." dedi.

"O parayı yiyenler vatan hainidir"

Cumhurbaşkanı'nın "Doların köpüğünü aldığımız gibi enflasyonun da köpüğünü alacağız" sözlerini hatırlatılması üzerine Öztunç "Doların köpüğünü alırken, vatandaşın cebindeki parada gitti. Doları 18 liradan kim sattı açıklamadılar. Doları 18 liradan kim sattı, geri 11-12 liradan kim aldı? O parayı yiyenler vatan hainidir." diye konuştu.

"Bu şirk koşmaktır"

Öztunç AK Parti cephesinden gelen "Türkiye'yi biz kalkındırdık" açıklamalara tepki gösterirken "Bu psikolojik bir vaka durumu öyle söyleyeyim. Sayın Cumhurbaşkanı'ndan önce Türkiye'de hayatta yoktu. Utanmasalar dağları, tepeleri de biz yarattık diyecekler haşa. Şirk koşuyorlar. Ne demek ya benden önce gaz lambası vardı, benden önce mum vardı.Şimdi biz geldik elektrik geldi. Demirel'e hakaret değil mi bu? Erbakan hocaya hakaret değil mi? Rahmetli Ecevit'e hakaret değil mi? Özal'a hakaret değil mi? Bu ülkede Özal döneminde köylere elektrik direkleri dikildi. Onun döneminde çoğu köye gitti. Lafa gelince Özal'ın siyasi mirasına sahip çıkıyor, onu yiyorlar. Menderes'in, Demirel'in diğer liderlerin merkez sahadan gelen liderleri sayıyorum. Ama burada haksızlık yapıyor. Kendisinden önce kim vardı? Kendisi Cumhurbaşkanı, Başbakan olmadan önce kim vardı? Bir defa Devlet Bahçeli'ye ayıp ediyor.Şuan ki ortağı Devlet Bahçeli'ye ayıp ediyor. Devlet Bahçeli vardı. Başbakandı Devlet Bahçeli. MHP Genel Başkanıydı. Hükümet ortağı idi. Demek ki Tayyip Erdoğan'dan önce Devlet Bahçeli,Türkiye'de milleti mumla mı oturttu? Gaz lambasında mı oturttu Devlet Bahçeli? Devlet Bahçeli'nin sesini çıkartması lazım. MHP'lilerin ya bir dakika biz seninle şuan ortağız ama sen iki de bir bize çakıyorsun demesi lazım. Hayal aleminde geziyorlar. Tayyip Bey hayal aleminde geziyor. Ben önce hiç bir şey yoktu ben geldim.. İnsanlığı da o yarattı sanki tövbe haşa. Böyle bir şey olabilir mi? Gerçekten böyle bir ego. Bazı milletvekileri çıkıp diyorlar ya. Gerçekten insanın ağrına gidiyor. Şöyle peygamber gibi adam diyorlar tövbe haşa. Olmaz yani .Gerçekten olmaz. Bu şirk koşmaktır.." şeklinde konuştu.

Asgari ücrete yapılan zammın eridiğini ifade eden Öztunç, 2 bin 800 lirayla alınan ürünün 4 bin 250 lirayla alınamadığını belirtti.

"Bekir Bozdağ kurşun askerdir"

Erken tartışmalarına ilişkin ise Öztunç şunları söyledi;

Seçime gitmemek için direnecekler. Takipler, dinlemeler her türlü baskıyı yapacaklar. Kabine değişikliği Bekir beyin gelmesi...Bekir Bozdağ kurşun askerdir. 17/25 Aralık öncesi Fethullah Gülen'i överdi, ondan sonra eleştirdi. Tayyip bey ne derse onu yapacak bir insan. Seçimi kazanmak için tansiyonu da yükseltecekler.
Vatandaş ekonomiyi konuşmasın diye, Sedef Kabaş, Sezen Aksu, Ekrem İmamoğlu'nu gündeme getirmeye çalışıyorlar.

"Fahrettin Altun devlet olanaklarıyla trollük yapıyor"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının ardından başlayan trol tartışmalarına da değinen Öztunç "Trol hesaplardan AK Partili isimler de rahatsız. Bu trol meselesini milletin başına bela eden Fahrettin Altun'dur. Devlet olanaklarıyla trollük yapıyorlar. Çok ağır hakaretler var, küfürler var." diye konuştu.

"Biz de öyle bir para yok ki"

Kemal Kılıçdaroğlu'nun geceliği 100 bin lira olduğu iddia edilen otel odasında çekilmiş fotoğrafının basına yansımasıyla ilgili Öztunç "Bizim arkadaşlarımız o odada çekim yapılırken fotoğrafı medyadan gelen arkadaşlarımız paylaşmışlar. Sizin de tanıdığınız medya mensubu arkadaşlar paylaşmışlar. Ama o odada, o otelde kalmıyor ki Kılıçdaroğlu. Bir çekim için ricacı olunuyor gidiliyor. Katıldığı toplantı o otelde. Bir toplantı var. O otel de yapılıyor toplantı. O arada bir çekim yapılması gerekiyor. Rica ediliyor gidiliyor bir çekim yapılıyor. Vay efendim, 100 bin TL. Biz de o öyle bir para yok ki verelim. Yok gerçekten yok. Biz 100 Bin TL otele bir gece, 10 geceye veremeyiz. Yok yani öyle para yok. Hiçbirimizde yok öyle bir para. Kemal Bey de de yok. Kemal Beyin hayatı çok sade bir hayat. Evi, yaşamı, çocuğu. Çocuklarını kimse bilmez etmez. Eşi pazarda alışveriş yapar kimse tanımaz. Çünkü medyatik değildir. Öyle bir para yok yani. Asparagaslar, vurdukça vurdular. Gerçekten sizinde bildiğiniz medyadan arkadaşların iş güzarlığı diyelim." ifadelerini kullandı.

"Oyumuz kademeli olarak artıyor"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztunç, Millet İttifakı'nda yer almalarına kendi tabanlarından bir tepkinin olmadığını sözlerine ekledi. Oy oranlarına ilişkin ise Öztunç "CHP'nin oyları sıçrama olarak değil ama kademeli olarak artıyor. Oyumuz yüzde 30'a yakın." dedi.

Millet İttifakı'nın 'Cumhurbaşkanı adayı kim olacak?' tartışmalarına ilişkin ise adayı lidelerin belirleyeceğini söyledi. Ayrıca ittifakın genişleyebileceği sinyalini verdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1278072/ali-oztuncdan-iktidar-cephesine-elestiriler
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.