Fırıncı ve pastane esnafı elektrik faturalarına isyan etti

​​Artan girdi maliyetleri ve özellikle de enerji fiyatlarına gelen zamlardan sonra iyice zora giren fırıncı ve pastane esnafının kepenk kapatacağını söyleyen Ankara Ticaret Odası Pastacılar ve Tatlıcılar Komite Başkanı Hamza Daştan Ankara Masası'na konuştu.
Ankara Masası
|
05 Şubat 2022, Cumartesi - 20:27
Fırıncı ve pastane esnafı elektrik faturalarına isyan etti

Son dönemde yaşanan enerji fiyatlarının artması birçok sektörü etkilediği gibi fırıncı ve pastane esnafının da belini büktü. ATO Pastacılar ve Tatlıcılar Komite Başkanı Hamza Daştan artan enerji maliyetleri karşısında çaresiz kaldıklarını söyleyerek devlet desteğinin gelmemesi durumunda unlu mamullere zammın kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Ankara Ticaret Odası  Pastacılar ve Tatlıcılar Komite Başkanı Hamza Daşdan birçok fırıncı ve pastane esnafının kepenkleri kapattığını  belirterek "devletten destek bekliyoruz bir çok yerde dile getirdik maliyet artışlarının bizi çok yorduğunu bizim bunu piyasaya yansıtmadığımızı anlattık ancak yeterli etki olmadı." dedi.

"Çok çaresiz bir dönem içindeyiz"

Son dönemde elektriğe gelen zamların esnafı yıprattığını dile getiren Daşdan ,
"20 bin TL  olarak ödediğimiz fatura 55 bin TL gelmeye başladı. Bu dönemde fiyatlara yansıtmak çok zor bizim için gıda fiyatlarındaki artışlar insanların alım gücünü düşürdü. Ürünlerimize zam yaptıkça tepki çekmeye başladık. Çok çaresiz ve sıkıntılı bir dönem içerisindeyiz." ifadelerini kullandı.

"Fiyatlara yansıtmamız lazım"

Enerji maliyetlerinin unlu mamullere zam olarak yansıyacağının sinyalini veren Daştan, "Maliyetler hep cebimizden gidiyor. Bu durum 2018 yılından bu yana böyle devam ediyor. Geçen ay arabamızı sattık. Bu ay 2 aracımızı yine satılığa çıkardık. Bunlarla elemana para ödeyeceğiz, elektrik faturası ödeyeceğiz .Enerji fiyatlarının artması ekmeğe simide poğaçaya her şeye zam yapılması demek. Maliyetleri çıkarabilmek için fiyatlara yansıtmamız lazım " diye konuştu.


http://www.ankaramasasi.com/haber/1283157/firinci-ve-pastane-esnafi-elektrik-faturalarina-isyan-etti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.