Ankara'nın Nallıhan ilçesinde yine orman yangını

Ankara'nın Nallıhan ilçesinde Beyalan Mahallesi Bürmece mevkisinde dün akşam saatlerinde çıkan orman yangınına müdahale sürüyor.
Büşra Bayrak
|
02 Eylül 2020, Çarşamba - 13:23
Ankara'nın Nallıhan ilçesinde yine orman yangını

Orman Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, dün saat 16.20’de başlayan yangına 16.36 itibarıyla ilk müdahale yapıldı. 2 uçak, 6 helikopter, 127 arazöz, 8 dozer ve 650 personelle müdahale edilen yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor. Devam eden yangın söndürme çalışmalarına Ankara Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri de destek veriyor.

İki mahalle boşaltılacak

Geçtiğimiz günlerde aynı bölgede yangın çıktığını belirten AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan,  "Kaymakamlığın talimatları doğrultusunda tehlike oluşturabileceği düşüncesiyle Nallıgölcük ve Beyalan mahallelerinin boşaltılmasına karar verildi” dedi.

"Ciğerimiz yanıyor, çabuk sönmesini temenni ediyoruz"

Beyalan Mahallesi Muhtarı Necmeddin Günay, 2 gün önce çıkan yangının rüzgarın etkisiyle büyüdüğünü söyledi.
Yangını söndürmek için adeta seferberlik ilan edildiğine dikkati çeken Günay, şunları kaydetti:
"Herkesten Allah razı olsun. Orman Genel Müdürlüğü yangını söndürmek için çok uğraştı. Gündüz en az 5 helikopter ve 2 uçak söndürme çalışmalarına katıldı. Köylünün ve ekiplerin gücüyle söndürme çalışması sürüyor. Şu anda elektrik yok. Yangın devam ediyor. Ciğerimiz yanıyor, çabuk sönmesini temenni ediyoruz. Ankara Valisi geldi yerinde incelemelerde bulundu. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli beni iki defa aradı bilgi aldı. Biz de burada olan durum hakkında bilgi verdik. Oraya ilettik. Herkese teşekkür ederim."
http://www.ankaramasasi.com/haber/128594/ankaranin-nallihan-ilcesinde-yine-orman-yangini
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.