Bilim Kurulundan çıkacak kararlar merakla bekleniyor

Türkiye’nin Güncel Koronavirüs Tablosu deyim yerindeyse alarm veriyor.​Artan vaka sayıları ve ölümler sebebiyle İl Hıfzıssıhha Kuruluşları art arda kısıtlama kararları alıyor.​İşte bu ortamda Koronavirüs Bilim Kurulu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplanacak.
Büşra Bayrak
|
02 Eylül 2020, Çarşamba - 14:11
Bilim Kurulundan çıkacak kararlar merakla bekleniyor

Her gün artan yeni vaka ve can kayıpları ile alınması gerekli ilave tedbirler kurulun gündeminde olacak. Yüz yüze eğitim başlığı da Kurul’da görüşülecek.

Sağlık Bakanı Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından düzenleyeceği basın toplantısında alınan kararları açıklayacak ve değerlendirmelerde bulunacak.

Türkiye'de salgında ilk dalganın ikinci pik seviyesinde olduğu belirtilirken günlük yeni vaka sayıları bin 500'ün, vefatlar ise 40'ın üzerinde seyrediyor.

Son koronavirüs verileri

Türkiye’de son açıklanan verilere göre, 24 saatte bin 572 yeni vaka tespit edildi, bin 3 kişi sağlığına kavuştu, 47 kişi hayatını kaybetti. Ağır hasta sayısı 991 olarak açıklandı.

Son sayılarla birlikte toplam vaka sayısı 271 bin 705, iyileşenlerin sayısı 245 bin 929, hayatını kaybedenlerin sayısı ise 6 bin 417'ye yükseldi.

Yeni kısıtlamalar gelir mi?

Türkiye’nin gözü Bilim Kurulu sonrası Sağlık Bakanı Koca’nın yapacağı açıklamalarda olacak.

Artan ölümler ve vakalar yeni tedbirleri getirecek mi, yeni kısıtlama kararları olacak mı sorularının cevabı Fahrettin Koca’nın açıklamalarıyla cevaplarını bulacak.

http://www.ankaramasasi.com/haber/128698/bilim-kurulundan-cikacak-kararlar-merakla-bekleniyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.